Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε διαδικασία σταδιακής επαναλειτουργίας το ΓΝ Πάφου

Offsite Team -
08.05.2020 - 07:19

Σε διαδικασία σταδιακής επαναλειτουργίας το ΓΝ Πάφου

Thumbnail

Σε σταδιακή επαναλειτουργία έχει τεθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19, δρα Ιωσήφ Μουτήρη . Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης, ανέφερε πως χτες επαναλειτούργησαν  ο χειρουργικός, ουρολογικός, και γυναικολογικός θάλαμος καθώς και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου, για νοσηλεία ασθενών.

Οι συγκεκριμένοι θάλαμοι , τόνισε, είχαν διακόψει τη λειτουργία τους μετά τα πολλαπλά κρούσματα που έπληξαν το Νοσοκομείο περί τα μέσα Μαρτίου. Λειτούργησαν επίσης τα χειρουργεία για προγραμματισμένα περιστατικά, όπως είπε. 

Πρώτη μέρα χτες, συνέχισε ο δρα Μουτήρης,  και νοσηλεύτηκαν 5 ασθενείς στην Εντατική, 4 στο χειρουργικό θάλαμο, και 4 στο γυναικολογικό ενώ άλλοι 9 ασθενείς παθολογικών ειδικοτήτων νοσηλεύονται στο Μικτό Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών για covid- 19 . 

Εξάλλου τη Δευτέρα 27 Απριλίου άρχισε  να λειτουργεί το Τμήμα εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Πάφου, για ασθενείς γενικής και ειδικής ιατρικής σε νέα βάση προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα με υψηλό βαθμό προστασίας. 

Επιπρόσθετα ο δρα Μουτήρης, ανέφερε πως χτες μέχρι τις 17:00 επισκέφτηκαν το ΤΑΕΠ 23 ασθενείς, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νευροχειρουργικό του ΓΝ Λευκωσίας. 

Τα εξωτερικά ιατρεία επισκέφτηκαν μέχρι τη 13:30 χτες  ή εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικά 208 ασθενείς όλων των ειδικοτήτων.  

Υποστήριξε πως το Γενικό Νοσοκομείου Πάφου έχει επανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, όπως αυτό φαίνεται από τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών που αναζητούν καθημερινά φροντίδα σ’ αυτό.

Επεσήμανε δε, πως η πληρότητα στους θαλάμους νοσηλείας θα περιοριστεί προς το παρόν μέχρι το 60%, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Διεύθυνσης του Οργανισμού, λόγω του κινδύνου από την πανδημία και της ετοιμότητας στην οποία βρίσκονται τα Νοσοκομεία. 

Χτες σημείωσε ο δρα Μουτήρης, δέχτηκαν ακόμη δύο δωρεές στο Νοσοκομείο Πάφου. Η πρώτη είπε χαρακτηριστικά αφορά δύο αναπνευστήρες, που αποτελεί ευγενής προσφορά των υπεραγορών Παπαντωνίου, ενώ το ασφαλιστικό γραφείο Σάββα Χριστοφόρου πρόσφερε για το προσωπικό του 500 προστατευτικές ασπίδες προσώπου , κατέληξε.

Home