Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε εγρήγορση ο ΟΚΥπΥ με τις αυξημένες νοσηλείες παιδιών

Offsite Team -
16.12.2022

Σε εγρήγορση ο ΟΚΥπΥ με τις αυξημένες νοσηλείες παιδιών

Έξαρση των ιογενών λοιμώξεων

Έξαρση των ιογενών λοιμώξεων, οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο τα παιδιά, με αποτέλεσμα τη συνεχόμενη αύξηση των νοσηλειών στα παιδιατρικά τμήματα καταγράφεται κατά τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος ωστόσο δηλώνει πως βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση, για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, παρέχοντας φροντίδα σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως διαθέτει πέντε Παιδιατρικές Κλινικές ανά το παγκύπριο, οι οποίες στελεχώνονται με περισσότερους από 70 Παιδίατρους, αναλαμβάνουν τις πλείστες ενδονοσοκομειακές νοσηλείες σε όλη τη Κύπρο και αντιμετωπίζουν ακόμη και τα πιο περίπλοκα και δύσκολα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ «το δίκτυο των Νοσοκομείων, το οποίο διαθέτει ο Οργανισμός, του επιτρέπει να διαχειρίζεται τις κλίνες και το προσωπικό ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού και τις συνθήκες τις εκάστοτε περιόδου», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που προέχει πάντοτε για τον Οργανισμό είναι να περιθάλπει όλα ανεξαιρέτως τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

«Οι Παιδιατρικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ περιθάλπουν τους μικρούς ασθενείς μέσα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, που αναγνωρίζει τις ανάγκες  τόσο των ιδίων όσο και της οικογένειάς τους. Τα παιδιά προσέρχονται στο τμήμα με πρωτοβουλία των γονιών τους είτε μετά από παραπομπή του παιδιάτρου και αφού γίνει πρώτα συνεννόηση με τον παιδίατρο που εφημερεύει τη συγκεκριμένη μέρα στο Νοσοκομείο», προσθέτει.

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης των ιογενών λοιμώξεων, ο Οργανισμός καλεί ενήλικες και παιδιά να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

ΚΥΠΕ

Home