Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε εγρήγορση Πυροσβεστική & Αστυνομία λόγω μαζικών πυρκαγιών

του Έκτορα Γεωργίου -
08.11.2019 - 06:30

Σε εγρήγορση Πυροσβεστική & Αστυνομία λόγω μαζικών πυρκαγιών

Thumbnail
Σε έξαρση τις τελευταίες ήμερες - Τι προβλέπουν οι ποινές για τους εμπρηστές

Εννέα συνολικά πυρκαγιές ξέσπασαν σε λιγότερο από 3 ώρες την περασμένη Τετάρτη στην Πάφο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μιλώντας στην Offsite, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι κυρίως οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες οφείλονται σε καψαλίσματα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία εντείνουν τις περιπολίες για παρακολούθηση τυχόν εκδήλωσης τέτοιων κρουσμάτων.

Επίσης απεύθυνε έκκληση προς το κοινό να είναι προσεκτικοί, όπως και επίσης στους κυνηγούς να τηρούν όλους του κανόνες ασφαλείας.

Τι προβλέπουν οι ποινές για τους εμπρηστές

Προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα που αφορούν την πρόκληση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε (5) χρόνια και χρηματική ποινή ύψους μέχρι είκοσι χιλιάδες ευρώ (€20.000).

Για τα αδικήματα που αφορούν την απόρριψη αποτσίγαρων, αναμμένων σπίρτων, αναπτήρων ή αναμμένων κάρβουνων σε δημόσιους χώρους και δημόσιους δρόμους επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) χρόνια και σε χρηματική ποινή ύψους μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ (€6.000).

Επίσης το αδίκημα του εμπρησμού σε δάσος το οποίο ανήκει σε ιδιώτες ή στην κυβέρνηση ή το οποίο τελεί υπό την προστασία, τον έλεγχο ή τη διαχείριση της κυβέρνησης ισχύει ποινή φυλάκισης είκοσι (20) χρόνων.

Όσο αφορά το αδίκημα της απόπειρας εμπρησμού σε δάσος το οποίο ανήκει σε ιδιώτες ή στην κυβέρνηση ή το οποίο τελεί υπό την προστασία, τον έλεγχο ή τη διαχείριση της κυβέρνησης και της ποινής για το αδίκημα του εμπρησμού σε σοδειές και φυτείες επιφέρει ποινή φυλάκισης δεκατεσσάρων (14) χρόνων.

Τέλος οι προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα που αφορούν το άναμμα φωτιάς και την πρόκληση πυρκαγιάς σε κρατικό δάσος ή πλησίον αυτού ισχύει ποινή φυλάκισης μέχρι δέκα (10) χρόνια και σε χρηματική ποινή ύψους μέχρι πενήντα χιλιάδες ευρώ (€50.000).

Έκτορας Γεωργίου 

Home