Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» για πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Offsite Team -
15.05.2020 - 14:33

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» για πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Thumbnail
Προειδοποιήσεις για το Σαββατοκύριακο

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου, 2020, εξαιτίας των συνθηκών καύσωνα που θα επικρατούν, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο«ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο έναρξης και επέκτασης πυρκαγιών λόγω του καύσωνα και της έντονης βλάστησης που παρατηρείται σε κάθε σημείο του νησιού ως αποτέλεσμα της ευλογημένης πολυομβρίας, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Γι’ αυτό, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις καθημερινές του δραστηριότητες στο ύπαιθρο αλλά και στις επισκέψεις του σε δασικές περιοχές, ώστε να μη γίνουμε πρόξενοι πυρκαγιάς από αλόγιστες ενέργειες. Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ  η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, το Τμήμα Δασών καλεί το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

«Αυτό το καλοκαίρι σπάζουμε και την αλυσίδα των δασικών πυρκαγιών… Καμία σπίθα = Καμία πυρκαγιά».  

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home