Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιών

Offsite Team -
01.07.2021 - 17:03

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιών

«Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια κάτι το οποίο συνιστά αδίκημα».

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει και την Παρασκευή 2 Ιουλίου ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 Σημειώνει ότι «απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια κάτι το οποίο συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί».

 

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.  

Το Τμήμα Δασών, απευθύνει  επίσης, «θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Τέλος,  σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home