Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Πού βρέχει το πρωί της Παρασκευής

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 08:00 το πρωί κίτρινη προειδοποίηση για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε ολόκληρη την Κύπρο. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία το ενδεχόμενο καταιγίδων είναι δυνατό να συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (στις 18:00) και οι βροχές είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 55 χιλιοστά.

Ήδη, στις 10:00 το πρωί ξέσπασαν έντονες βροχές στα ορεινά. Με βάση τη Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι πιθανή και χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας σήµερα, ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχριι σχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά τοπικά παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η  θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί µετά το µεσηµέρι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα υπόλοιπα παράλια. 

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Σύντοµα όµως, αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Home