Σε ισχύ τα νέα μέτρα της Αστυνομίας στους αυτοκινητόδρομους

Σε ισχύ τα νέα μέτρα της Αστυνομίας στους αυτοκινητόδρομους

Πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Χωρίς σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο ξεκινά η σημερινή μέρα. Στους αυτοκινητόδρομους από και προς τις παράλιες περιοχές καθώς και στους δρόμους προς τα ορεινά θέρετρα, αναμένεται να παρουσιαστεί ιδιαίτερα πυκνή τροχαία κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι για σκοπούς μείωσης της ταλαιπωρίας του κοινού και απάμβλυνσης των προβλημάτων που προκαλούνται από την πυκνή τροχαία κίνηση στους δρόμους, με διάταγμα του Αρχηγού Αστυνομίας, σήμερα Κυριακή, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 1μ.μ. και 4μ.μ. - 8μ.μ., απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, στους αυτοκινητόδρομους και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσού – Πλατρών – Τροόδους και Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομία θα εκδίδει σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και εκτάκτως, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις αυτές θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), τους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facbook, twitter) και στην εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (application) της Αστυνομίας.

Για σκοπούς αποφυγής ταλαιπωρίας του, το κοινό καλείται να συμβουλεύεται πάντοτε τις αστυνομικές ανακοινώσεις, προτού αναχωρήσει για τον προορισμό του. Μέλη της Αστυνομίας, βρίσκονται στους δρόμους για επιτήρηση της κατάστασης και λήψη άμεσων μέτρων για διευκόλυνση των οδηγών εκεί και όπου παρουσιάζονται προβλήματα.

Σημειώνεται ότι η πιστή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και η συνεργασία του κοινού με την Αστυνομία, είναι απαραίτητα συστατικά, για μείωση των προβλημάτων και των κινδύνων στο οδικό δίκτυο.

Home