Σε καραντίνα ολόκληρο φυλάκιο της ΕΦ - Βρέθηκε θετικός

Σε καραντίνα ολόκληρο φυλάκιο της ΕΦ - Βρέθηκε θετικός

Θετικός σε κορωνοϊό εθνοφρουρός - Όλες οι πληροφορίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς αλλά και στο Υπουργείο Άμυνας μετά από εντοπισμό εθνοφρουρού θετικού σε κορωνοΪό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite πρόκειται για εθνοφρουρό που υπηρετεί σε ακριτικό φυλάκιο της ΕΦ στην επαρχία Λευκωσίας και ο νεαρός εντοπίστηκε θετικός μετά από προεγχειρητική εξέταση, η οποία πλέον περιλαμβάνει και τεστ κορωνοϊού. 

>>> Δείτε επίσης: 88 κρούσματα σε 7 μέρες στην Κύπρο - Τρέμουν οι επιδημιολόγοι

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας και όσοι εθνοφρουροί ήταν στο ίδιο φυλάκιο παραμένουν σε καραντίνα εντός του φυλακίου τους ενώ όσοι ήταν εξοδούχοι ενημερώθηκαν ώστε να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να διενεργηθούν τα τεστ κορωνοιού. 

Επαφή με τον θετικό σε κορωνοϊό εθνοφρουρό έχει έρθει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και εθνοφρουρός που υπηρετεί σε άλλο φυλάκιο της ΕΦ και ο οποίος παραμένει και αυτός σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό μέχρι να ειδοποιηθεί και αυτός από το Υπ Υγείας για το τεστ κορωνοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΦ εξέδωσε την 1η Αυγούστου ανακοίνωση για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού. 

>>> Δείτε επίσης: Δεν θέλετε μάσκα στα εστιατόρια 

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση πως «Στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα πάντα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ανακοινώνει τα ακόλουθα τα οποία τίθενται σε ισχύ από 01 Αυγούστου 2020:

1.         Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου από όλο το προσωπικό της ΕΦ που διακινείται εντός εσωτερικών χώρων, στους οποίους υπάρχει αυξημένη συνάθροιση προσωπικού και ειδικότερα:

            α.         Στο στρατιωτικό νοσοκομείο και τα ιατρεία, από το ιατρικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

            β.         Στις πύλες εισόδου στρατιωτικών χώρων/υπηρεσιών, από στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής, καθώς και από όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται στους εν λόγω χώρους, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτούς.

            γ.         Από το προσωπικό που υπηρετεί σε στρατιωτικές λέσχες, στο σπίτι του Εθνοφρουρού, σε άλλους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία, κλπ), καθώς και στους χώρους εξυπηρέτησης κοινού.

            δ.         Στους χώρους υποδοχής προσωπικού και εξυπηρέτησης στρατιωτικών πτήσεων ξένων χωρών.

            ε.         Στους χώρους αναμονής, καθώς και εντός μέσων μεταφοράς προσωπικού, από τους οδηγούς, χειριστές και επιβάτες.

            στ.       Στις εκκλησίες.

            η.         Στους ανελκυστήρες.

2.         Περιορισμός της πληρότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς προσωπικού στο 50% χρησιμοποιώντας μάσκας προσώπου.

3.         Συνεχίζεται η ισχύς των μέτρων που αφορούν στο Στρατωνισμό και στην Εκπαίδευση των νέων Εθνοφρουρών.

4.         Επιπλέον, για την επαρχία Λεμεσού, καθορίζονται τα παρακάτω:

            α.         Περιορισμός του μέγιστου αριθμού ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις σε 10.

            β.         Περιορισμός του μέγιστου αριθμού ατόμων σε χώρους εστίασης σε 75 άτομα, σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα εξωτερικούς χώρους.

            γ.         Παρουσία ατόμων στις εκκλησίες στη βάση των τετραγωνικών μέτρων, ανάλογα με το πρωτόκολλο και σε κάθε περίπτωση να μην υπερβαίνει τα 75 άτομα.

5.         Στις περιπτώσεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών που επισκέπτονται την Κύπρο για υπηρεσιακούς λόγους, θα ισχύουν τα εκάστοτε καθοριζόμενα από το Υπουργείο Υγείας.

6.         Επιπλέον, υπενθυμίζεται η ατομική ευθύνη του προσωπικού:

            α.         Να συμμορφώνεται με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και την Διεύθυνση Υγειονομικού, σε ότι αφορά στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό.

Home