Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική - Στις φλόγες το Πουρνάρα

Offsite Team -
22.06.2022 - 10:03

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική - Στις φλόγες το Πουρνάρα

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00 της 21ης Ιουνίου 2022 μέχρι και τις 6:00 της 22ης Ιουνίου 2022 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές, έξι ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 6:02, χθες, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένα υποστατικά στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 6:40. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, δύο υποστατικά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς που ακολούθησε, σε συνεργασία με την Αστυνομία, η πυρκαγιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα.

Η ώρα 8:02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχάνημα μονάδας συλλογής σκόνης διαστάσεων 10x10x5 μέτρα, σε εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου στην Κοινότητα Ασγάτα της Επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου, με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11:04. Η πυρκαγιά φαίνεται να εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια λειτουργίας του μηχανήματος.

Η ώρα 21:23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Γερμασόγειας της Επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 22:30, αφού έγινε διακοπή του ρεύματος από τεχνικό της Α.Η.Κ., καθότι το πάρκο ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο χαμηλής τάσης της Α.Η.Κ. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 23:07 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην Κοινότητα Ευρύχου της Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα. Το όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εντός στεγασμένου χώρου στάθμευσης, έπαθε εκτεταμένες ζημιές στο πίσω μέρος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 3:16 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στην Κοινότητα Κλήρου της Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον δρόμο, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 4:48 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένο υποστατικό στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 5:17. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το υποστατικό έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.  

Home