Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε «κόκκινο συναγερμό» ο κίνδυνος για πυρκαγιές την Κυριακή

Offsite Team -
30.07.2022 - 17:20

Σε «κόκκινο συναγερμό» ο κίνδυνος για πυρκαγιές την Κυριακή

Thumbnail
Το κοινό πρέπει να αποφεύγει δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, λέει το Τμήμα Δασών

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού», ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, για την Κυριακή, ανακοινώνει το Τμήμα Δασών, υπενθυμίζοντας το κοινό να αποφεύγει δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, «λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και των ψηλών θερμοκρασιών, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού»».  

Τονίζεται στην ανακοίνωση ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

>>> Διαβάστε επίσης: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην κοινότητα Φοινικαριών (ΦΩΤΟ) <<<

«Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων,» αναφέρεται.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει επίσης, «θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση».

Τέλος,  σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

(ΚΥΠΕ)

Home