Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε παρουσίαση για την Κλιματική Αλλαγή στις 13/10  ο ΠτΔ

Offsite Team -
08.10.2022 - 12:43

Σε παρουσίαση για την Κλιματική Αλλαγή στις 13/10  ο ΠτΔ

EuroAsia και «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022» στο πρόγραμμα Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος θα τονίσει πως η Κύπρος προωθεί μέτρα για επίτευξη στόχων της συμφωνίας του Παρισιού και της ΕΕ

Παρουσίαση για την Κλιματική Αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου στις 11:30, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέα Ιωσήφ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι πέραν των προσπαθειών για την προώθηση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο, η Κύπρος σε εθνικό επίπεδο προωθεί μέτρα για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού και των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ.

>>> Διαβάστε επίσης: Βαρύ πρόγραμμα Αναστασιάδη την ερχόμενη βδομάδα <<<

Όπως σημειώνεται στη δήλωση του κ. Ιωσήφ, η Κύπρος το 2019 ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε διάφορους τομείς, όπως το περιβάλλον, η γεωργία, ο τουρισμός, η υγεία, η πολιτιστική κληρονομιά και το νερό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει την Πρωτοβουλία ως την «πιο χειροπιαστή, η πιο επείγουσα και η πιο φιλόδοξη απόδειξη του εποικοδομητικού ρόλου που θέλουμε να διαδραματίσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής». 

Όπως είπε σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των εργασιών της 9ης Υπουργικής Συνόδου για το Περιβάλλον στην Ευρώπη, «σε συντονισμό με τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής θα αναλάβουμε σχετικές δράσεις, πρωταρχικά διασυνοριακές, για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης και μετριασμό των καταστροφικών συνεπειών της».

Η πρωτοβουλία, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, κατόπιν κοινής πρόσκλησης του ιδίου και του Προέδρου της Αιγύπτου, αναμένεται να κορυφωθεί στη συνάντηση των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

(ΚΥΠΕ)

Home