Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε προαφυπηρετική ο Κώστας Κληρίδης

Offsite Team -
25.06.2020

Σε προαφυπηρετική ο Κώστας Κληρίδης

Thumbnail
Τι λέει το Γεν. Λογιστήριο

Ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης με τη συμπλήρωση του 68ου έτους της ηλικίας του στις 8 Ιουλίου, και εφόσον διοριστεί ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γεν. Εισαγγελέας, θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020, αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 Σε ανακοίνωσή του σε συνέχεια δημοσιευμάτων στις σημερινές εφημερίδες σχετικά με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το Γεν. Λογιστήριο αναφέρει ότι η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αφυπηρετεί την 1/8/2020. 

 

Σημειώνει ότι από τις 8/7/2020, ημερομηνία συμπλήρωσης του 68ου  έτους της ηλικίας του, μέχρι τις 31/7/2020 θα μπορεί να λάβει την προαφυπηρετική του άδεια, εφόσον, εν τω μεταξύ, διοριστούν ο νέος Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

 

«Δηλαδή ο κ. Γιώργος Σαββίδης θα ασκεί σύμφωνα με το Σύνταγμα τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την ημέρα επίσημου διορισμού του και ο κ. Κώστας Κληρίδης θα βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια μέχρι 31/7/2020», αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο.

Επισημαίνει τέλος ότι το ίδιο ήδη ισχύει για το νέο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Στέλιο Ναθαναήλ, ενώ ο Μύρωνας Νικολάτος βρίσκεται με προαφυπηρετική άδεια, ενώ το ίδιο επίσης θα ισχύει από την 1/7/2020 για τον Αρχηγό Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ

Home