Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σεισμός 2,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λεμεσό

Offsite Team -
26.06.2022 - 16:14

Σεισμός 2,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λεμεσό

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού

Σεισμός 2,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι την Κυριακή, στις 13:23, καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ακολούθησαν μέχρι τις 15:00 τέσσερεις μετασεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος 1,9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

>>Διαβάστε επίσης: 3.0 Ρίχτερ ο σεισμός - Επίκεντρο η Λεμεσός<<

Επισημαίνεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού, 4 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα. Έγινε ελαφρά αισθητός στην πόλη της Λεμεσού.

Προστίθεται ότι το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κ.τ.λ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Δεδομένης της πολύ χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε επιπρόσθετες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home