Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΣΕΚ: Να δοθούν τα ονόματα των 100 οφειλετών στο ΦΠΑ

Offsite Team -
22.01.2020 - 13:10

ΣΕΚ: Να δοθούν τα ονόματα των 100 οφειλετών στο ΦΠΑ

Thumbnail
"Που οφείλουν πέραν των €100 εκ."

Όταν ο καταναλωτής πληρώνει σε μια επιχείρηση Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), τον πληρώνει για να μεταβιβαστεί έγκαιρα από τον επιχειρηματία στο κράτος, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, αναφέρει η ΣΕΚ και καλεί να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των 100 οφειλετών στο ΦΠΑ που οφείλουν πέραν των €100 εκατομμυρίων.

Αντί τούτου, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΕΚ, «ακούσαμε πρόσφατα το Βοηθό Έφορο Φορολογίας Σωτήρη Μαρκίδη να δηλώνει δημόσια πως ΄το Τμήμα Φορολογίας απέστειλε επιστολές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα με μεγάλες οφειλές στο ΦΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται 100 φορολογούμενοι που οφείλουν ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, έκαστος΄».

Δηλαδή με απλά λόγια 100 φορολογούμενοι οφείλουν πέραν των €100 εκατομμυρίων, αναφέρει η ΣΕΚ και προσθέτει ότι «αυτό με τον ηπιότερο χαρακτηρισμό είναι έγκλημα του χείριστου είδους σε βάρος του κράτους».

Αναφέρει πως ο ΦΠΑ δεν είναι για να κατακρατείται αλλά να μεταβιβάζεται στο κράτος μέσα σε χρονικό διάστημα 3-4 μηνών.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι φανατικά εντάσσεται υπέρ της ευρωστίας των δημοσίων οικονομικών και καλεί το Τμήμα Φορολογίας και το υπουργείο Οικονομικών να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων περιλαμβάνονται σ’ αυτή την απαράδεκτη λίστα, χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση να διωχθούν ποινικά, όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία και να ληφθούν αυστηρά νομοθετικά και άλλα μέτρα ώστε, να αποτραπεί το φαινόμενο της κατακράτησης και της συσσώρευσης εσόδων από το ΦΠΑ στα χέρια επιχειρηματιών.

Αλήθεια γιατί αφέθησαν αυτοί οι κύριοι να συσσωρεύουν τόσα λεφτά, διερωτάται η ΣΕΚ και προσθέτει πως το κράτος με €100 εκ. θα μπορούσε να ενισχύσει την κοινωνική πολιτική, την άμυνα, την παιδεία, την παρεχόμενη υγεία, τις δημόσιες συγκοινωνίες κ.λ.π.

ΚΥΠΕ

Home