Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΣΕΚ: Να μπει φραγμός στις χρεώσεις των τραπεζών

Offsite Team
- 12.02.2020

ΣΕΚ: Να μπει φραγμός στις χρεώσεις των τραπεζών

Thumbnail
Τι αναφέρει η ΣΕΚ

Οι υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ, η οποία ζητεί να μπει φραγμός στις χρεώσεις των τραπεζών.

«Έντονες εξακολουθούν να παραμένουν οι αντιδράσεις της ΣΕΚ αναφορικά με τις χρεώσεις που εφαρμόζουν οι τράπεζες σε βάρος των πολιτών – πελατών τους, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών ως υπερβολικές», προσθέτει.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι μέσα από δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής, (στις 6 Νοεμβρίου 2019 και στις  5 Φεβρουαρίου 2020), τεκμηριώθηκε πως, οι τράπεζες είναι σκληρά μονοπώλια που εγκατέλειψαν το ανθρώπινο και κοινωνικό τους πρόσωπο, χρεώνοντας όσα θέλουν και όποτε θέλουν. 

«Υπάρχουν χρεώσεις, (π.χ. έξοδα τήρησης λογαριασμών), που αγγίζουν το 300%, ενώ υπάρχουν και άλλες που πλήττουν ανελέητα τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και γενικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας», σημειώνει.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι με τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις της στη Βουλή, ανέδειξε το συγκεκριμένο πρόβλημα και αναμένει πως θα τύχει της δέουσας και αποτελεσματικής διαχείρισης, από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος με βάση υφιστάμενη νομοθεσία μπορεί μέσα από τεκμηριωμένη εισήγηση να συστήσει στον Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει διάταγμα για όλα εκείνα τα τέλη που είναι παράλογα, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι ευάλωτοι καταναλωτές.

«Τα όσα δήλωσαν πρόσφατα οι Τράπεζες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, δεν έπεισαν κανένα για την «αθωότητα» τους. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οι διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις από πλευράς πολιτείας, (κυβέρνησης, βουλής και Κεντρικής Τράπεζας), επείγουν για να μπει φραγμός και τάξη», προσθέτει.

Η ΣΕΚ αναμένει πως, στις 4 Μαρτίου 2020 που είναι καθορισμένη η επόμενη σύσκεψη στη Βουλή, θα υπάρξει οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

ΚΥΠΕ

Home