ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΔΕΟΚ: Λάθος απόφαση Δ.Πάφου για ιδιωτ. υπηρεσίας σκυβάλων

ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΔΕΟΚ: Λάθος απόφαση Δ.Πάφου για ιδιωτ. υπηρεσίας σκυβάλων

"Λανθασμένη η απόφαση Δήμου Πάφου για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων"

Λανθασμένη θεωρούν οι συντεχνίες ΣΕΚ- ΠΕΟ και ΔΕΟΚ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάφου για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων στο Δήμο Πάφου, ενώ λένε ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αναθεώρηση της απόφασης.  

Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα διαχρονικά με επιστολές μας επισημαίναμε τα διάφορα προβλήματα που απασχολούσαν την Υπηρεσία αλλά δυστυχώς ο Δήμος Πάφου δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για επίλυση τους. Δυστυχώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες.

Οι συντεχνίες υποστηρίζουν ότι τα έσοδα του Δήμου για το 2017 από τα τέλη σκυβάλων ανέρχονται στα 4,8 εκατομμύρια, τα έξοδα προσωπικού ανέρχονταν στο 1,6 εκατομμύρια και τα έξοδα καυσίμων και συντήρησης των σκυβαλοφόρων οχημάτων στις 311 χιλιάδες ευρώ. «Με βάση την Έκθεση του Ιδιωτικού Οίκου ο Δήμος έχει καθαρά έσοδα 2 εκατομμύρια ευρώ» προστίθεται.

Αναφέρεται ότι η Έκθεση των Υπηρεσιακών του Δήμου για το 2016 καταδεικνύει έσοδα 4,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα προσωπικού 1,15 εκατομμύρια ευρώ, τα καύσιμα και η συντήρηση σκυβαλοφόρων 233 χιλιάδες ευρώ άρα τα καθαρά έσοδα στο 1,5 εκατομμύριο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες θεωρούν  λανθασμένη την απόφαση αφού ο Δήμος Πάφου «δεν θα εξοικονομήσει επιπλέον χρήματα αλλά θα επωμιστεί επιπλέον κόστος και θα οδηγήσει σε περιπέτειες τον Δήμο, έχοντας υπόψη μας τα παραδείγματα παρόμοιων τακτικών του παρελθόντος από άλλους Δήμους.

Συνεπώς αυτό το επιπλέον κόστος θα το επωμιστούν οι Δημότες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home