Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Σχολεία - Έγινε κόλαση η Ολομέλεια

Offsite Team -
02.12.2022

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Σχολεία - Έγινε κόλαση η Ολομέλεια

Η Ολομέλεια αγνόησε την αντισυνταγματικότητα της πρότασης νόμου και την υπερψήφισε - Άγριοι καυγάδες

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τέθηκε προς ψήφιση η πρόταση νόμου και η οποία υπερψηφίστηκε για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση η οποία οδήγησε σε μια συζήτηση φωτιά μεταξύ των βουλευτών με προσωπικές επιθέσεις, έντονο ύφος και χαρακτηρισμούς.  

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν και λέχθηκαν στη Βουλή για το θέμα της σεξουαλικής διαπεδαγώγησης στα σχολεία 

Να υπενθυμίσουμε πως και τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, προτάσεις για αναστολή της ψήφισης αλλά μέχρι και διαφωνίες μεταξύ Προέδρου της Βουλής και Υπουργού Παιδείας, με ανταλλαγές επιστολών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπέρ της πρότασης νόμου ψήφισαν 39, ενώ 4 ψήφισαν εναντίον (ΕΛΑΜ και Θεμιστοκλέους) και 4 αποχή (ΔΗΚΟ). 

Διαβάστε σχετικά: 

Τι είχε προηγηθεί

Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας στα της νομοθετικής εργασίας μετά την επιστολή του προς την ιδία που έκανε λόγο για πιθανή αντισυνταγματικότητα των προτεινόμενων ρυθμίσεων, με τον Υπουργό Παιδείας να απαντά πως «δεν μπορεί να θεωρείται ως παρέμβαση η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως αντίδραση για το εν λόγω ζήτημα είχαμε και από το Συμβούλιο Φωνή το οποίο εξέφρασε την δυσαρέσκεια και απογοήτευση του προς τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι κατάλληλες προετοιμασίες από πλευράς Υπουργείου αναφορικά με την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. (Διαβάστε εδώ όσα είχε αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας)

Να σημειώσουμε πως όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της Βουλής ο Γενικός Εισαγγελέας θα έχει τη δυνατότητα να συμβουλεύσει τον Προέδρο της Δημοκρατίας να τον αναπέμψει και/ή αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο εάν κατά τη δημοσίευση του νόμου εντοπίσει οποιαδήποτε ζητήματα τα οποία χρήζουν επανεξέτασης ή/και οποιαδήποτε αντισυνταγματικότητα. 

Να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω πρόταση νόμου κατατέθηκε το 2019 και είχε ως στόχο να καταστεί υποχρεωτική η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την πρόταση νοείται ότι διατίθενται τουλάχιστον 12 μέχρι 20 εκπαιδευτικές περίοδοι για τις Δ', Ε' και Στ' τάξεις της δημοτικής εκπαίδευσης και για κάθε τάξη της μέσης και μέσης/τεχνικής εκπαίδευσης για σκοπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.

Home