Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σχέδιο δράσης απο ΟΚΥπΥ: Ανάπτυξη κλινών & κίνητρα σε νοσηλευτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
09.08.2021 - 06:00

Σχέδιο δράσης απο ΟΚΥπΥ: Ανάπτυξη κλινών & κίνητρα σε νοσηλευτές

Παραδοχή ότι το σύστημα υγείας φθάνει στα όρια του με το τέταρτο κύμα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η παραδοχή που γίνεται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ότι έσπασαν κάθε ρεκόρ οι νοσηλείες ασθενών με COVID στην Εντατική τρομάζει. Το τέταρτο κύμα πανδημίας φέρνει το σύστημα υγείας στα όρια του τη στιγμή που χαμηλώνει επικίνδυνα, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις εντατικές, αφού υπάρχουν και οικογενειάρχες σε νεαρή ηλικία διασωληνωμένοι.

Μιλώντας στην Offsite ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Xρίστης Λοϊζίδης δεν «κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του» λέγοντας ότι «οι εντατικές των νοσοκομειων γεμίζουν γι’αυτό υπάρχει ένα σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη, που προνοεί ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους και γύρω στις 65 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκεί και όπου απαιτείται να αναπτύξουμε κλίνες, το πράττουμε»

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Δίνονται κίνητρα σε νοσηλευτές

Ο κ.Λοϊζίδης ανέφερε ότι με στόχο να αποτραπεί η ανάκληση προσωπικού λόγω της έξαρσης των νοσηλειών θα δοθούν κίνητρα οικονομικής φύσης στους επαγγελματίες υγείας σε αυτή την περίοδο των αδειών.

Ερωτηθείς ο κ. Λοϊζίδης κατά πόσο προκύπτει πρόβλημα στις Πρώτες Βοήθειες και στις Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας ανέφερε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα, όμως το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τους προσωπικούς γιατρούς ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση στις Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ερώτηση εάν  προκύπτει πρόβλημα με ασθενοφόρα, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι δεν προκύπτει, αφού τα ασθενοφόρα ανταποκρίνονται.

 

Home