Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σχεδόν 100% η πληρότητα στα νοσηλευτήρια - Το Plan B

Offsite Team -
11.11.2021 - 18:55

Σχεδόν 100% η πληρότητα στα νοσηλευτήρια - Το Plan B

Οι λόγοι που οδηγούν τα νοσηλευτήρια σε πληρότητα και πως θα χειριστεί την ενδεχόμενη έλλειψη κλινών ο ΟΚΥπΥ

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

Γράφει η Ξένια προδρόμου

Στην εκπομπή Offsite On Air, ήταν καλεσμένος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου ο κ. Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πληρότητα στο δημόσια νοσηλευτήρια από μη covid ασθενείς σημειώνοντας τους λόγους που οδήγησαν πληρότητα αλλά και τον τρόπο που θα χειριστεί ο ΟΚΥπΥ μια ενδεχόμενη έλλειψη κλινών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι, η ροή ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι αυξημένη. «Όσον αφορά των κορωνοϊό νοσηλεύονται γύρω στους 70 ασθενείς καθημερινά και γίνεται μια καθημερνή αξιολόγηση της κατάστασης όπως στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας όπου είναι η είσοδος των ασθενών αυτών στα νοσοκομεία μας».  

Την ίδια ώρα, σημείωσε, παρατηρείται αύξηση σε νοσηλευόμενους σε κοινούς θαλάμους σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας καθώς και αυξημένη επισκεψιμότητα στα ιατρεία ταχείας νοσηλείας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Για παράδειγμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται γύρω στους 30 διασωληνωμένους ασθενείς (όχι με κορωνοϊό) σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ σε πριν την πανδημία ήταν γύρω στις 17 κλίνες εντατικής θεραπείας και επιπλέον 6 στην μονάδα αυξημένης φροντίδας

Κληθείς να αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν στην πληρότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σημείωσε ότι, παρατηρείται εποχική έξαρση λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, σε συνδυασμό με την αυξημένη ροή διάφορων περιστατικών, όπως καρδιολογικών, εγκεφαλικών, και άλλων προβλημάτων που χρήζουν νοσηλείας είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είτε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επίσης, ανέφερε ότι τώρα γίνονται περισσότερα χειρουργεία καθώς, για ένα διάστημα δεν πραγματοποιούνταν μη επείγοντα χειρουργεία λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

 Το Plan B

Σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με το ΓεΣΥ θα αποταθεί ο ΟΚΥπΥ σε περίπτωση που παρατηρηθεί έλλειψη κλινών. «Δεν θα διώξουμε ασθενείς με κορωνοϊό για να φιλοξενήσουμε άλλους ασθενείς», σημείωσε, αλλά καθημερινά γίνεται καταγραφή όλων των περιστατικών που εισάγονται στα νοσηλευτήρια και γνωρίζοντας την διαθεσιμότητα μας, εκεί και όπου δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες θα υπάρξει συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές του ΓεΣΥ.

Σε εξέλιξη η συζήτηση για απογευματινά νοσηλευτήρια

Σχετικά με την πρωτοβουλία του ΟΚΥπΥ και το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει για λειτουργία δημόσιων νοσηλευτηρίων και τα απογεύματα, ανέφερε ότι βρίσκονται σε επαφές με τις συντεχνίες των γιατρών ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση.

«Προσπάθεια μας είναι να λειτουργούν και τα απογεύματα τα νοσηλευτήρια», επεσήμανε.

Παρακολουθήστε όσα ανέφερε στην εκπομπή Offsite On Air:

Home