Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σχεδόν 400 παράπονα κατά αστυνομικών στην Αρχή Διερεύνησης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.11.2021 - 06:00

Σχεδόν 400 παράπονα κατά αστυνομικών στην Αρχή Διερεύνησης

«Βουλιάζει» στα παράπονα κατά αστυνομικών η Αρχή Διερεύνησης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας αναλαμβάνει το δύσκολο έργο για να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά» σε σχέση με τα σωρηδόν παράπονα πολιτών κατά μελών της Αστυνομίας. Η Offsite κάνοντας την έρευνά της ανακάλυψε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα σε διάστημα 10 μηνών έγιναν 390 παράπονα. Μηνιαίως, η Αρχή δέχεται 39 παράπονα το μήνα. Ένας αριθμός υπερβολικός, με την Αρχή να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με ελάχιστο προσωπικό.Τον τελευταίο μήνα εξετάζεται παράπονο από στελέχη της ΕΔΕΚ κατά φρουρών του προέδρου του Κινήματος Μ. Σιζόπουλου για όσα έγιναν κατά την επαρχιακή διάσκεψη Πάφου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Βουλιάζουμε» στα παράπονα

Μιλώντας στην Offsite, ο πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης χτύπησε το «καμπανάκι» λέγοντας ότι «βουλιάζουμε» στα παράπονα και δεν έχουμε προσωπικό. Όλες και όλες είναι δυο  κοπέλες στη γραμματεία και ο γραμματέας της Αρχής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι «έχουμε να διαχειριστούμε πολύ σοβαρές υποθέσεις χωρίς επαρκή στελέχωση και φέρνω στο μυαλό μου την υπόθεση του Αίαντα. Το φωνάξαμε  με όλους τους τρόπους, αλλά δεν μας ακούει κανένας»

AIANTAS

Η Αρχή εξετάζει τριών ειδών παράπονα: για διαπλοκή αστυνομικών, για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κακομεταχείριση. Τα πλείστα παράπονα, αφορούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home