Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σχεδόν γεμάτα τα φράγματα και ακόμα δεν έβρεξε

Του Στέλιου Στυλιανού -
07.10.2019 - 06:00

Σχεδόν γεμάτα τα φράγματα και ακόμα δεν έβρεξε

Thumbnail
Η περσινή πολυομβρία διατήρησε μεγάλες ποσότητες νερού στα φράγματα 

Συνεχίζονται τα θετικά της περσινής Πολυομβρίας καθώς οι μεγάλες ποσότητες νερού που εισχώρησαν στα φράγματα κατά τον περσινό χειμώνα βοήθησαν, έτσι ώστε πριν ακόμα μπεί ο χειμώνας και με ελάχιστες βροχές η πληρότητα τους να είναι αρκετά ψηλή. 

Συγκεκριμένα τα φράγματα της χώρας είναι γεμάτα στο 82.3% της χωρητικότητας τους ποσοστό το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Υδάτος αντιστοιχεί σε 239,217 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι τέτοια εποχή στα φράγματα υπήρχα αποθηκευμένα μόλις 38.985 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το οποίο σε ποσοστό αγγίζει το 13,4% της συνολικής χωρητικότητας των φραγμάτων της Κύπρου. 

Η μέγιστη ποσότητα για το 2019 στα φράγματα της χώρας καταγράφηκε στις 16 Μαΐου, οπότε και υπήρχα αποθηκευμένα 270.598 εκατομμύρια Κυβικά μέτρα νερού, με την περισσότερη εισροή νερού τους τελευταίους 12 μήνες να ήταν τον περασμένο Ιανουάριο καθώς εισέρευσαν συνολικά στα φράγματα 118.110 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. 

 

1

Καλύτερη η κατάσταση στα δύο μεγάλα φράγματα 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετική είναι η κατάσταση στα δύο μεγαλύτερα φράγματα αυτά του Κούρρη και του Ασπρόκρεμμου. 

Συγκεκριμένα το φράγμα του Κούρρη είναι στο 88.6% της χωρητικότητας του, ενώ το φράγμα του Ασπρόκρεμμου είναι στο 88.3% της χωρητικότητας του. 

Home