Σχολεία: Αρχίζουν περιπολίες - Σκέψεις για φρουρούς & κάμερες

Σχολεία: Αρχίζουν περιπολίες - Σκέψεις για φρουρούς & κάμερες

Αποφασισμένη για όλα η ΠΟΕΔ / Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας / Δέσμευση Πρόδρομου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αίσχος και ντροπή προκάλεσαν στην κοινή γνώμη τα δυο τραγικά περιστατικά που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης 02 Δεκεμβρίου 2021 που ανεγκέφαλοι έπληξαν δυο Δημοτικά Σχολεία. Το  ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου  «Πολύκαρπου Βλάχου», στη Λεμεσό,  όπου τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί (εξερράγη ο ένας) και  το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς.όπου ξέσπασε φωτιά σε αίθουσα πολλαπλής χρήσεως.

Οι δυο εγκληματικές πράξεις ήχησαν «καμπανάκι» σε Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία. H Οffsite μέσα από το ρεπορτάζ θα επιχειρήσει να σας αναλύσει τις επόμενες κινήσεις Υπουργείου και άλλων φορέων. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Υπουργείο Παιδείας όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου θα επιδιώξει τη συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία, προκειμένου να «προστατεύσουμε τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητικό πληθυσμό». 

Όπως πληροφορούμαστε, επανεξετάζεται το κεφάλαιο ασφάλεια των σχολικών κτιρίων. Ήδη ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε χθες Πέμπτη σαφείς οδηγίες ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες στα σχολεία και σε άλλους δημόσιους χώρους που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Θα επανεξεταστεί το θέμα της φρούρησης των σχολείων με φρουρούς αλλά και της χρήσης καμερών.

Έτσι έδρασαν

Η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για τις δυο υποθέσεις. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι «ψάχνουμε κλειστά κυκλώματα και μαρτυρίες». Αστυνομική πηγή εξάλλου είπε ότι τουλάχιστον στη Λεμεσό διαπράχθηκε πολύ καλά μελετημένη εγκληματική ενέργεια. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στη Λεμεσό, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν ένα σημείο της περίφραξης που δεν ηταν ασφαλισμένο και πέρασαν στο σχολείο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αποφάσισαν διαμαρτυρία

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε χθες Πέμπτη, όπως την ερχόμενη Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών αλλά και γονέων με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τις απειλές, προπηλακισμούς , ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και τη βομβιστική επίθεση στο   ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου  «Πολύκαρπου Βλάχου», στη Λεμεσό. Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «δεν πάει άλλο και η διαμαρτυρία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν ανεκτές άλλες παρόμοιες ενέργειες». Η κα Βασιλείου ανέφερε ότι χθες Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Παγκύπριος Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης στην παρουσία του Υπ. Παιδείας. Πρόδρομου Προδρόμου.  Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Σωτήρης Χριστοφή είπε ότι «ιθα ζητήσουμε χρήση των καμερών παρακολούθησης στα σχολεία και φρούρηση από τις 07:00 - 13:30 το μεσημέρι».

Home