Σχολεία: Εργοδοτούνται φρουροί – Έρχονται κάμερες & περιπολίες

Σχολεία: Εργοδοτούνται φρουροί – Έρχονται κάμερες & περιπολίες

«Το ζητούμενο είναι να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή μακριά παό κάθε μορφή βίας»

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Μετά τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας εναντίων εκπαιδευτικών σε σχολεία, με αποκορύφωμα την έκρηξη βόμβας, και τον εμπρησμό σε σχολεία στη Λεμεσό και τη Λευκωσία, αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, καλεσμένη στην εκπομπή Offsite on Air την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τις συναντήσεις της ΠΟΕΔ με την ηγεσία της Αστυνομίας, την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Παιδείας, τη Συνομοσπονδία Γονέων και άλλους αρμοδίους φορείς.

Φρουροί, περιπολίες και κάμερες στα σχολεία

Με στόχο την ασφάλεια των σχολικών μονάδων ειδικά σε αυτά που παρατηρούνται προβλήματα, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες, η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας που θα τίθενται σε λειτουργία μετά την λήξη των μαθημάτων και η εργοδότηση φρουρών οι οποίοι και πάλι θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες μετά το πέρας των σχολικών μαθημάτων, για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας. «Το ζητούμενο από όλες τις πλευρές, είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή μακριά παό κάθε μορφή βίας», σημείωσε η κα. Βασιλείου.

Άνοιξε το ένα σχολείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία παγκύπρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών αλλά και γονέων με την ΠΟΕΔ να βρίσκεται συμβολικά στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου, όπου είχε προηγηθεί η έκρηξη βόμβας.

Μάλιστα η κα. Βασιλείου σημείωσε ότι λόγω της συνεργασίας γονέων, εκπαιδευτικών και της σχολικής εφορίας κατάφερε να λειτουργήσει τόσο σύντομα το Σχολείο και να «γεμίσει με χαρούμενες φωνές».

Δυστυχώς όμως στο σχολείο Δευτέρας, λόγω των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί φαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστό για αυτή την εβδομάδα με τα παιδιά να κάνουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα τους.

Το μήνυμα της ΠΟΕΔ 

Το δικαίωμα στην διαφωνία και διαμαρτυρία είναι αδιαμφισβήτητο, υπογραμμίζει η κα. Βασιλείου, σημειώνοντας ότι πρέπει να μένουν μακριά τέτοιες διαφωνίες από τις σχολικές μονάδες. Όσοι διαφωνούν να προχωρήσουν σε ο,τι διαδικασία προνοεί η Δημοκρατία, επεσήμανε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού.

«Εύκολα κανείς μπορεί να αντιληφθεί ότι το ζητούμενο είναι τα σχολεία μας να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς περιστατικά που είδαμε τις τελευταίες ημέρες», υπογράμμισε.

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Home