Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σχολή Θηροφυλάκων: Το 2023 η πρώτη τάξη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
28.05.2022

Σχολή Θηροφυλάκων: Το 2023 η πρώτη τάξη

Η Σχολή Θηροφυλάκων θα λειτουργήσει με βάση το Αμερικανικό μοντέλο σε εξειδικευμένα πρότυπα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η σκέψη για τη σύσταση Σχολής Θηροφυλάκων προχωρεί στο επόμενο και πιο σημαντικό στάδιο αυτό της συγγραφής των κανονισμών. Οι αρμόδιοι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά ώστε ως το τέλος του χρόνου να περάσουν από τη Βουλή. Άρα η Σχολή θα μπορεί να λειτουργήσει το 2023.

Μαθήματα από την… Αστυνομία

Όπως πληροφορούμαστε η είσοδος στη Σχολή θα προϋποθέτει εξετάσεις όπως είναι  γενικές γνώσεις με έμφαση σαφώς στη χλωρίδα και πανιδα, αθλητικές δοκιμασίες και ψυχομετρικά τεστ μια διαδικασια που βασάνισε και βασανίζει την Αστυνομία. Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Πέτρος Αναγιωτός ανέφερε ότι «γνωρίζουμε τα δεδομένα στην Αστυνομία και θα λάβουμε τα μέτρα μας».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Σχολή Θηροφυλάκων θα λειτουργήσει με βάση το Αμερικανικό μοντέλο σε εξειδικευμένα πρότυπα.

Οι απόφοιτοί της θα πρέπει να  είναι άριστα καταρτισμένοι σε όλους τους τομείς. Δηλαδή: Στην καλή γνώση της νομοθεσίας, την ειδίκευση στη χλωρίδα και πανίδα, την προσφορά Πρώτων Βοηθειών, την πυρόσβεση, αλλά και την οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες κυρίως στα ορεινά». 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία Θήρας διαθέτει 220 θηροφύλακες ως μόνιμο και ωρομίσθιο προσωπικό. Τα εν λόγω μέλη έτυχαν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για να πιάσουν δουλειά, ενώ με τη Σχολή θα εκπαιδευτούν σε τομείς που είναι απαραίτητο.

Παράλληλα, με τη  νέα Σχολή προβλέπεται ελαφρά αύξηση του προσωπικού.  Αυτή τη στιγμή όμως γίνεται προσπάθεια για κάλυψη 23 νέων θέσεων που αποτελεί πρόσθετο προσωπικό.

Home