Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σημαντική αλλαγή για στενές επαφές - Ποιοι εξαιρούνται

Offsite Team -
26.01.2022

Σημαντική αλλαγή για στενές επαφές - Ποιοι εξαιρούνται

Αναλυτικά όσα ισχύουν

Σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα πρωτόκολλα αποδέσμευσης των στενών επαφών κρουσμάτων αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε όπως: 

(α) από τις 28 Ιανουαρίου 2022, την αντικατάσταση της εργαστηριακής εξέτασης PCR με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) κατά την 7η ημέρα όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο διαχείρισης στενών επαφών επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών και βάσει αυτού πρέπει να αυτοπεριοριστούν για 10 ημέρες. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό

• Συνεπώς, αποδέσμευση νωρίτερα από τις 10 ημέρες μπορεί να γίνει και με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα την 7η ημέρα, από την επαφή ή αργότερα, με ίδια έξοδα. 

• Από την απόφαση για αντικατάσταση του PCR με Rapid test κατά την 7η ημέρα, εξαιρούνται οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε ιδιωτικά και κρατικά νοσηλευτήρια, γηροκομεία και κλειστές δομές.

• Όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου “test to stay” στα σχολεία οι μαθητές που αποτελούν στενές επαφές αντί για PCR θα μπορούν να υποβάλλονται σε εξέταση Rapid test για αποδέσμευση την 7η ημέρα. (Συνεπώς οι μαθητές που κάνουν χρήση του συγκεκριμένου μέτρου από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση Rapid test για περίοδο 7 ημερών μέσω των σημείων δειγματοληψίας που ανακοινώνονται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας και λειτουργούν σε σχολικές μονάδες). 

 

Home