Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σημαντική ανακοίνωση για κρούσματα στην Κύπρο-Τι πρέπει να κάνουν

Offsite Team -
28.12.2021 - 12:25

Σημαντική ανακοίνωση για κρούσματα στην Κύπρο-Τι πρέπει να κάνουν

Λεπτομέρειες - Η ηλεκτρονική φόρμα που πρέπει να συμπληρώνεται από τα κρούσματα

Λόγω του αυξημένου αριθμού εξετάσεων με αποτέλεσμα τον εντοπισμό μεγάλου αριθμού θετικών περιστατικών, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους πολίτες ότι όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα για καλύτερη εξυπηρέτηση τους και διευκόλυνση της διαδικασίας ιχνηλάτησης.

Οι πολίτες λαμβάνουν την επόμενη ημέρα από την διάγνωση τους γραπτό μήνυμα στο κινητό που δήλωσαν κατά τη δειγματοληψία τους. Το μήνυμα περιέχει σύνδεσμο με κωδικούς πρόσβασης για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους, να δηλώσουν τις επαφές τους και τον προσωπικό τους ιατρό ώστε να μπορεί να τους παρακολουθεί και να τους αποδεσμεύσει, και να έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά αποδέσμευσης με το πέρας της περιόδου αυτοπεριορισμού τους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η προσωπική ηλεκτρονική φόρμα μπορεί να συμπληρωθεί από τον πολίτη, ή σε περιπτώσεις ανηλίκων από τον γονέα/κηδεμόνα, μέσω smart phone, tablet ή ηλεκτρονικό υπολογιστή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://phase.ucy.ac.cy/, λαμβάνοντας κωδικούς πρόσβασης οι οποίοι ισχύουν για 48 ώρες από την ώρα παραλαβής του sms. Μέσα σε αυτές τις 48 ώρες ο πολίτης μπορεί να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει την ηλεκτρονική του φόρμα, και ακολούθως να την υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας πατώντας το κουμπί της καταχώρησης. Σημειώνεται πως σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ορθά η ηλεκτρονική φόρμα, τότε ο προσωπικός ιατρός δε θα μπορεί να αποδεσμεύσει το κρούσμα και δε θα μπορεί το άτομο να λάβει πιστοποιητικό ανάρρωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας θεωρείται απαραίτητη για να εξασφαλιστούν η αποδέσμευση, η δήλωση των στενών επαφών και η ενημέρωση του προσωπικού ιατρού έγκαιρα, ούτως ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και των τηλεφωνικών συνεντεύξεων λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας, οι πολίτες μπορούν αφού λάβουν τον σύνδεσμο και τους κωδικούς πρόσβασης να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 22514241, 22514242, 22514243, 22514244 και 22514248 (Δευτέρα με Κυριακή 08:00-00:00).

Σε περίπτωση που ένα άτομο δεν λάβει γραπτό μήνυμα με τους κωδικούς πρόσβασης και τον σύνδεσμο εντός 24 ωρών από το τεστ του, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ομάδα Ιχνηλάτησης στα τηλέφωνα 22514264, 22514258, 22514259, 22771923 (Δευτέρα-Κυριακή 08:00-00:00) ή στο email [email protected] ή με το εργαστήριο στο οποίο διενεργήθηκε η εξέταση, για να ελέγξει ότι τα στοιχεία του στάλθηκαν ορθά στο Υπουργείο Υγείας.

Home