Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκέψεις για να επιστρέψουν τα υποχρεωτικά τεστ για εμβολιασμένους

Offsite Team -
17.09.2021

Σκέψεις για να επιστρέψουν τα υποχρεωτικά τεστ για εμβολιασμένους

Ξανά για τεστ κάθε εβδομάδα οι εμβολιασμένοι στην Κύπρο;

Πιθανό είναι το σενάριο να επιστρέψουν τα υποχρεωτικά rapid test και για εμβολιασμένους στην Κύπρο ενόψει του χειμώνα σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.  

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ,η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι ενόψει του χειμώνα και με το 80% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί και αφού εντοπίζονται κρούσματα που είναι πλήρως εμβολιασμένα, χρειάζεται μπαίνοντας στους χειμερινούς μήνες όπου ο κόσμος θα αρχίσει να κινείται σε εσωτερικούς χώρους ,όπου το ρίσκο μετάδοσης είναι πιο αυξημένο, να εξεταστεί αν θα παρθούν κάποια επιπλέον μέτρα.

Όσον αφορά τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης (rapid test) η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι, υπάρχει αυτή η σύσταση σε όλους μας να υποβαλλόμαστε σε τεστ για να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας μας. Εάν θα χρειαστεί αυτό να γίνει υποχρεωτικό, για παράδειγμα είτε εβδομαδιαίο είτε 15μερο για συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων είτε για όλους τους εμβολιασμένους θα εξεταστεί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτό, δήλωσε, θα αποτρέψει διασπορά και αλυσίδες στους εργασιακούς χώρους και θα αποτρέψει εκείνα που βλέπαμε τους προηγούμενους χειμώνες που είχαμε έντονη διασπορά σε εργασιακούς χώρους ιδιαίτερα σε επιχειρήσεις που είναι γραφειακοί χώροι. 

Προς το παρών δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την συμβουλευτική επιτροπή και θα δούμε τι προκύπτει από την σημερινή εθνική αναφορά και το υπουργικό θα εξετάσει όλα τα δεδομένα.

.

 

Home