Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκέψεις για να πάνε ξανά online Παν. Κύπρου - ΤΕΠΑΚ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
04.01.2022 - 06:00

Σκέψεις για να πάνε ξανά online Παν. Κύπρου - ΤΕΠΑΚ

Η τεράστια αύξηση κρουσμάτων ίσως φέρει αλλαγές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

O κορωνοϊός επηρεάζει και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εξάπλωση της Όμικρον και η έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες μέρες οδηγεί σε αποφάσεις τόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Τα δυο Πανεπιστήμια στις αμέσως επόμενες μέρες θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα πορευθούν όταν επαναρχίσουν τα μαθήματα τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite, ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει η Σύγκλητος για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Το βασικό θέμα που θα εξεταστεί είναι η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι η πολιτική της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ είναι η φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο μονάχα εμβολιασμένων φοιτητών / φοιτητριών. Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι θα αναμένουν και τις εξελίξεις που θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου όπου θα συναντηθεί η επιδημιολογική ομάδα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και αύριο Τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2022 οπότε και θα είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στην αναμονή και το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου υπάρχει αναμονή αφού όπως ανέφερε στην Offsite ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης, εντός των επόμενων ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα διεξαχθούν τα μαθήματα από τις 17 Ιανουαρίου 2022 που επαναρχίζει η ακαδημαϊκή χρονιά. Ο κ. Χριστοφιδης υπενθύμισε ότι η πολιτική του Πανεπιστημίου είναι  η φυσική παρουσία των φοιτητών με την επίδειξη safepass.

Πάντως, ο κ. Χριστοφίδης αποκάλυψε ότι ένα ποσοστό 96% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι εμβολιασμένοι με τη δεύτερη δόση. Όπως είπε υπάρχει αναμονή τόσο για  την επιδημιολογική εικόνα των δυο επόμενων ημερών, αλλά και για τις αποφάσεις του Υπουργικού. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, «θα συμβουλευτούμε και τους δικούς μας ειδικούς που είτε είναι μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, είτε έχουν τεράστια εμπειρία σε τέτοια θέματα».

Αναφορικά, με το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, ο Πρύτανης είπε ότι ενδεχομένως να εφαρμοστεί για κάποια μαθήματα, αφού στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν μαθήματα που απαιτείται η φυσική παρουσία όπως τα εργαστήρια.

 

Home