Σ.Κυριακίδου: Συναντήθηκε με τη διευθύντρια ECDC για τον κορωνοϊό

Σ.Κυριακίδου: Συναντήθηκε με τη διευθύντρια ECDC για τον κορωνοϊό

Συνάντηση με την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων Δρ Αντρέα Αμμόν, με αντικείμενο τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, είχε σήμερα η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. Μετά τη συνάντηση η Επίτροπος τόνισε ότι "θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού των δράσεων και της υποστήριξης προς τα Κράτη Μέλη".

Η Κομισιόν σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για να στηρίξει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, βοηθώντας τα Κράτη Μέλη να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους και να παράσχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις κινεζικές αρχές.

Οι πρώτοι αεροπορικοί επαναπατρισμοί από τη Γαλλία και τη Γερμανία, που συγχρηματοδοτήθηκαν από τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, αφορούσαν 447 Ευρωπαίους πολίτες που αναχώρησαν από τη Ουχάν, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, η ΕΕ συνέβαλε στη διευκόλυνση της παράδοσης 12 τόνων εξοπλισμού ατομικής προστασίας στην Κίνα.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνες Λέναρτσις  δήλωσε, "θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γαλλία και τη Γερμανία για τη συμβολή τους στην ασφάλεια των εκατοντάδων πολιτών από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Αυτό αποτελεί επιτυχία των κοινών μας ευρωπαϊκών προσπαθειών πολιτικής προστασίας. Επίσης, εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βοηθήσουμε τις κινεζικές αρχές να προμηθευτούν προστατευτικό εξοπλισμό. Τα πρώτα φορτία έχουν ήδη φτάσει στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόσθετη βοήθεια της ΕΕ βρίσκεται καθ οδόν". Υπενθυμίζεται ότι  ΕΕ έχει επίσης χορηγήσει 10 εκατ. Ευρώ για έρευνα σχετικά με εμβόλια.

ΚΥΠΕ

Home