Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σμηνοσειρά σεισμών ταρακουνεί τη Λεμεσό - Πάνω από 30 σε 2 μέρες

Offsite Team -
27.06.2022 - 16:14

Σμηνοσειρά σεισμών ταρακουνεί τη Λεμεσό - Πάνω από 30 σε 2 μέρες

Δεν υπάρχει κύριος σεισμός - Σε ποιες περιοχές είναι τα επίκεντρα των σεισμών - Λεπτομέρειες (ΧΑΡΤΗΣ)

Μικροί σεισμοί ταρακουνούν εδώ και 2 περίπου μέρες, κυρίως περιοχές της Λεμεσού, προκαλώντας μια αναστάτωση στους κατοίκους.

Όπως δήλωσε στην OffsiteNews η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και Προϊστάμενη Κλάδου Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, Συλβάνα Πηλείδου, πρόκειται για δεκάδες σεισμούς (περισσότερους από 30) με πολύ μικρά μεγέθη, οι οποίοι σημειώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συνεχίζουν να εκδηλώνονται και άλλοι σεισμοί με παρόμοια χαρακτηριστικά μέχρι και τώρα. Οι τρείς μεγαλύτεροι σεισμοί, με μεγέθη 2.2, 2.6 και 2.4, έγιναν αισθητοί το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αντίστοιχα.

1

Σε αυτή την παρατεταμένη, αλλά ταυτόχρονα ήπια, σεισμική ακολουθία δεν υπάρχει ξεκάθαρα κάποιος κύριος σεισμός ο οποίος να ακολουθείται από μετασεισμούς, έχει δηλαδή, μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικά σμηνοσειράς σεισμών – φαινόμενο που παρατηρήσαμε και στο παρελθόν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Τα επίκεντρα των σεισμών  καλύπτουν μια περιοχή η οποία εκτείνεται από το θαλάσσιο χώρο, μερικά χιλιόμετρα νότια της Γερμασόγειας, μέχρι το χερσαίο χώρο, μερικά χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και το τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δεν γνωρίζει ακόμη τη συνολική περιοχή σεισμικής διέγερσης, έτσι δεν μπορεί να δώσει στο στάδιο αυτό κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη του φαινομένου.

Αξιολογεί τα δεδομένα και ενημερώνει την ιστοσελίδα και λογαριασμό Twitter του Σεισμολογικού Κέντρου (www.gsd-seismology.org.cy,  @CY_earthquakes).

 

Home