Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σοβαρές ζημιές σε εργοστάσιο από φωτιά στις Αγγλισίδες (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team -
27.05.2019 - 18:54

Σοβαρές ζημιές σε εργοστάσιο από φωτιά στις Αγγλισίδες (ΦΩΤΟΣ)

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας

Υλικές ζημιές στην κατασκευή και το περιεχόμενο του, υπέστη το εργοστάσιο παραγωγής λαδιού στις Αγγλισίδες, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά.

 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι γύρω στις τρεις το μεσημέρι λήφθηκε μήνυμα στην ΕΜΑΚ για πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού και αμέσως ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

 

Πρόσθεσε ότι «με την άφιξη των πυροσβεστών στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά μαινόταν και είχε πάρει διαστάσεις οπότε ζητήθηκε βοήθεια από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λάρνακας. Λόγω έλλειψης υδροστομίου στην περιοχή υπήρχαν υδροφόρα οχήματα τα οποία συνεχώς ενίσχυαν με νερό τα αντλιοφόρα αυτοκίνητα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

 

Ανέφερε ακόμα ότι «από την πυρκαγιά το εργοστάσιο υπέστη αρκετές ζημιές τόσο στην κατασκευή όσο και στο περιεχόμενο. Υπήρξε φόβος για επέκταση της πυρκαγιάς και στην γύρω άγρια βλάστηση οπότε κινητοποιήθηκαν πτητικά μέσα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι η φωτιά ακόμα και σε περίπτωση που επεκτεινόταν θα γινόταν κατορθωτό να ανακοπεί εγκαίρως».   

 

Ευτυχώς, συνέχισε ο κ. Τράγκολας «δεν παρέστη ανάγκη και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μιάμιση περίπου ώρα αργότερα μετά από υπερπροσπάθειες των πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρνακας και της ΕΜΑΚ που συνέδραμαν με πέντε συνολικά οχήματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αύριο από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία».  

Σε ερώτηση κατά πόσον από την πυρκαγιά διέτρεξαν κίνδυνο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως «μέσα στο εργοστάσιο είχαν αναπτυχθεί τεράστιες θερμοκρασίες και αρχικά οι πυροσβέστες συμπεριφέρθηκαν αμυντικά. Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών μέρος της κατασκευής του εργοστασίου κατέρρευσε».

Home