Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σπείρα πίσω από τη διάρρηξη χρυσοχοείου εκτιμά η Αστυνομία

Offsite Team -
09.05.2019 - 09:19

Σπείρα πίσω από τη διάρρηξη χρυσοχοείου εκτιμά η Αστυνομία

Thumbnail
Τι δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης

Την εκτίμηση πως οι δράστες της διάρρηξης του χρυσοχοείου, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στη Λεμεσό, είναι μέλη σπείρας που δρα το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

 

Σε δηλώσεις του στη σκηνή της διάρρηξης, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε ότι ο τρόπος δράσης των διαρρηκτών έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σκηνές διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων.

 

" Υπάρχει φαίνεται σπείρα η οποία άρχισε να δρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και η Αστυνομία και το ΤΑΕ Λεμεσού είναι σε εγρήγορση", επεσήμανε, και πρόσθεσε ότι οι κινήσεις των δραστών - δυο στον αριθμό - έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός του καταστήματος.

 

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες είχαν καλύψει με αλουμινόχαρτο τους προβολείς που βρίσκονται εξωτερικά του καταστήματος, ενώ στη συνέχεια έστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας σε σημείο όπου δεν καταγράφονταν οι κινήσεις τους, έξω από το κατάστημα.  

Κατάφεραν να εισέλθουν στο κατάστημα με τη χρήση ειδικών εργαλείων παραβιάζοντας την κλειδαριά, καθώς και πείρο ασφαλείας που ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου, ενώ ακολούθως χρησιμοποίησαν σιδηρολοστούς για να παραβιάσουν μεταλλικό ρολό ασφαλείας.  

Οι διαρρήκτες απέσπασαν διάφορα χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται περί τα 80 χιλιάδες ευρώ και εξαφανίστηκαν.  

"Έχει κληθεί η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών για περισυλλογή τεκμηρίων, καθώς και ομάδα ανακριτών από το ΤΑΕ Λεμεσού για λήψη μαρτυρίας και πληροφοριών, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών", ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.

Home