Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Σπρώχνει» τα ιδ.νοσηλευτήρια προς ΓεΣΥ η μαζική ένταξη γιατρών;

Offsite Team -
02.11.2019 - 07:00

«Σπρώχνει» τα ιδ.νοσηλευτήρια προς ΓεΣΥ η μαζική ένταξη γιατρών;

Thumbnail
Οι τελευταίες εξελίξεις με ιδιωτικά νοσηλευτήρια και ΓεΣΥ - Έρχεται τις επόμενες εβδομάδες σχέδιο από ΟΑΥ

Όλο και περισσότεροι είναι οι γιατροί που εντάσσονται τον τελευταίο καιρό στο ΓεΣΥ με προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς, μεταξύ των οποίων και  γιατροί από ιδιωτικά νοσηλευτήρια να αυξάνονται συνεχώς. Τι γίνεται όμως με την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που βρίσκεται σε αναμονή; Η μαζική ένταξη στο ΓεΣΥ - αλλά και η τάση - αρκετών γιατρών από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλάζει τα δεδομένα του ΠΑΣΙΝ για να πουν το “ναι” γρηγορότερα; 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΙΝ, Δρ. Σάββα Καδή, η ένταξη ενός σημαντικού αριθμού γιατρών από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο ΓεΣΥ δεν αλλάζει καθόλου τα δεδομένα. Όπως εξήγησε στην Offsite: “Το γεγονός ότι μπήκαν αρκετοί γιατροί των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν αλλάζει καθόλου τα δεδομένα για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Ο λόγος είναι ότι οι μέτοχοι δε θα “πουλήσουν” το κάθε νοσηλευτήριο. Είναι αλλιώς η ιατρική που κάνει κάποιος σαν γιατρός και διαφορετική η ιατρική ενός νοσηλευτηρίου. Δεν επηρεάζει καθόλου, γιατί αν δεν είναι καλή η συμφωνία με τον ΟΑΥ, οι μέτοχοι δε θα βάλουν τα νοσηλευτήρια στο σχέδιο και να έχουν κακό αποτέλεσμα στο τέλος” 

Συνεχίζοντας ο Δρ. Καδής αναφέρει ότι αναμένουν την πρόταση του ΟΑΥ για να μπορέσουν την  συζητήσουν στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΙΝ και να λάβουν τις αποφάσεις τους. “Έχουν γίνει ορισμένες επαφές με τον ΟΑΥ, ξεκαθαρίσαμε τις θέσεις μας και ελπίζουμε η πρόταση που θα μας κάνουν να είναι κοντά στις θέσεις μας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε ένα είδος συμφωνίας. Εξάλλου, αν και το ρεύμα είναι να μπουν οι περισσότεροι, με το 80% των γιατρών να είναι ήδη στο ΓεΣΥ, γεγονός που δημιουργεί και μια δυναμική, εμείς θα περιμένουμε τον σωστό χειρισμό από πλευράς ΟΑΥ. Ήδη ο ΟΑΥ αλλά και ο Υπουργός Υγείας διακηρύττουν πως θέλουν τα νοσηλευτήρια βιώσιμα. Περιμένουμε τα λόγια αυτά να γίνουν πράξη για να γίνουν βιώσιμα. Εμείς έχουμε την καλή διάθεση και προσπαθούμε να υπάρξει η καλύτερη συμφωνία για όλα τα νοσηλευτήρια”.

Ετοιμάζεται το σχέδιο από ΟΑΥ

Όπως αναφέρουν πηγές της Offsite από τον ΟΑΥ, οι λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται σε εντατικές προεργασίες για τη δημιουργία μνημονίου συναντίληψης στη βάση αυτών που ζητά ο ΠΑΣΙΝ, με την ολοκλήρωση του μέσα στην επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα. 

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο ΟΑΥ πολύ πιθανό είναι να υπάρξουν ανατροπές, καθώς το κάθε νοσηλευτήριο μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες, αφού δεν είναι ένα ομοιογενές σώμα με τις ίδιες ανάγκες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποτελεί και για τον ίδιο τον ΟΑΥ στοίχημα η ικανοποίηση όλων των νοσηλευτηρίων, ενώ όπως αναφέρει πηγή του Οργανισμού “γίνονται σχεδιασμοί αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα”. 

Home