Στ. Κυριακίδου: Στο Βερολίνο για την Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα

Στ. Κυριακίδου: Στο Βερολίνο για την Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα

Η Έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, κινείται για ακόμα μια φορά στην πάγια τακτική των ίσων αποστάσεων και αποφεύγει οποιανδήποτε αναφορά στις επανειλημμένες πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν εναντίος της Κύπρου, καθώς και στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Δημοκρατική Παράταξη.

Στα θετικά σημειώνουμε, προστίθεται, την επαναβεβαίωση του ΓΓ για πιο ενεργή εμπλοκή στην επιδίωξη συνομολόγησης των όρων αναφοράς με τα δύο μέρη και τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης, επισημαίνει η Δημοκρατική Παράταξη, η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών οφείλει να δράσει με υπευθυνότητα και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

«Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα την τουρκική αδιαλλαξία. Δεν αρκούν ευχολόγια που αποσκοπούν απλώς στη συντήρηση της διαδικασίας, αλλά να ασκήσουν την επιρροή προς την Τουρκία για να προσέλθει, με την απαιτούμενη πολιτική βούληση, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν», σημειώνεται.

Η Δημοκρατική Παράταξη, αναφέρει πως αναμένει από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών να σταθεί θεματοφύλακας των αρχών και των αποφάσεων του Διεθνούς Οργανισμού, καταγράφοντας την πραγματική κατάσταση στο νησί και να επιρρίπτει την ευθύνη εκεί και όπου πρέπει.

ΚΥΠΕ

Home