Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα δημοτικά η γαλλική γλώσσα - Αντιδράσεις απο ΠΟΕΔ

Επιμέλεια: Αγάθη Χατζηκωστή -
06.12.2018 - 17:16

Στα δημοτικά η γαλλική γλώσσα - Αντιδράσεις απο ΠΟΕΔ

Thumbnail
Αντιδράσεις για την εισδοχή της γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) εξετάζει το ενδεχόμενο ένταξης της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου αναφέρεται ότι: 

  1. Η Διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας καλείται όπως ενημερώσει σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς της, ώστε να συμπληρώσουν το συνημμένο έντυπο όπου υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αποδεκτά τεκμήρια γνώσης της γαλλικής γλώσσας της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
  2. Εξετάζεται επίσης η περίπτωση το ΥΠΠ να αναλάβει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης ώστε να είναι θέση να διδάξουν το μάθημα.
  3. Ως εκ τούτου, παρακαλείστε όπως αποστείλετε το συνημμένο έντυπο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Παναγίδη Παναγιώτη (Λειτουργό Γραφείου Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης) στο [email protected] μέχρι τις 14/12/2018.

Το συνημμένο έντυπο να αποσταλεί από όλα τα σχολεία, έστω και αν σε αυτά δεν υπηρετούν εκπαιδευτικοί οι οποίοι να πληρούν τα εν λόγω κριτήρια.

Στο μεταξύ ο Χάρης Χαραλάμπου, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ, σε ανάρτηση του στο Facebook σχετικά με το θέμα ένταξης της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά αναφέρει: 

«Συνεχίζεται η απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Παιδείας να προχωρεί σε σοβαρές αλλαγές στην εκπαίδευση βεβιασμένα και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση με την ΠΟΕΔ.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρεί και επισήμως πλέον, να εισάγει διδασκαλία νέας γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς να γνωρίζει κανείς πώς, πότε και γιατί λήφθηκε τέτοια πολιτική απόφαση, με ποιό τρόπο και σε ποιό χρόνο θα διδάσκεται το μάθημα κλπ. Θα πρέπει να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και αντίδραση για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση που συνεχίζει να τηρεί ο Υπουργός Παιδείας σε βάρος των Εκπαιδευτικών και της ΠΟΕΔ και της συνέχισης της απαράδεκτης τακτικής του αποφασίζω και διατάζω, χωρίς καμία διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους» 

 

Home