Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα χαρακώματα ΠΙΣ -ασθενείς- Ο λόγος διαφωνίας

Offsite Team -
13.11.2021 - 11:06

Στα χαρακώματα ΠΙΣ -ασθενείς- Ο λόγος διαφωνίας

Ο ΠΙΣ εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου ασθενών

Αυτούσια τη δημόσια τοποθέτηση της μητέρας της 24χρονης όπως αυτή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η κόρη της παραθέτει η ΟΣΑΚ, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΙΣ σε σχέση με αντεγκλήσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ ΟΣΑΚ και του Διευθυντή της Παιδιατρικής του Μακάρειου Αβραάμ Ηλία.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι οργανωμένοι ασθενείς σε ανακοίνωση που συνοδεύει την τοποθέτηση αναφέρουν πως «η ΟΣΑΚ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΙΣ ο οποίος εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Μάριου Κουλούμα καταγγέλλοντας τον ότι αγνοώντας τους νόμους, διεκδίκησε την εξυπηρέτηση «ενήλικης» από το παιδιατρικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου», παραθέτει απλώς την αυτούσια τοποθέτηση της μητέρας.

Η μητέρα της 24χρονης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κόρη της βίωσε όλη την ταλαιπωρία που περιγράφεται στο άρθρο του κ Κουλούμα, «ταλαιπωρία για την οποία έχω την άποψη ότι φέρετε σημαντική ευθύνη».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Δυστυχώς η ασθενής δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει για να σας απαντήσει η ίδια. Ωστόσο, είναι άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να ακουστούν οι ανάγκες και οι εμπειρίες της. Θέλω να πιστεύω ότι αναγνωρίζετε ότι ο στόχος του ΓεΣΥ και της Παιδιατρικής Κλινικής είναι η καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών. Αν αναγνωρίζετε αυτή τη θεμελιώδη αρχή, τότε έχω την άποψη ότι πρέπει να αποδεχθείτε και τη θέση ότι οι ανάγκες του ασθενούς πρέπει να είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του ΓεΣΥ, της Παιδιατρικής Κλινικής και εσάς προσωπικά», αναφέρει.

Η μητέρα γράφει στην δημόσια τοποθέτησή της πως το παιδί της είναι 24 χρονών, ζυγίζει ωστόσο μόνο 39 κιλά, δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον του, δεν μπορεί να σιτιστεί μόνο του, δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του και δεν είχε ούτε και μπορεί να έχει τις απολαύσεις της παιδικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ακόμη και οι εντατικολόγοι ενηλίκων την πληροφόρησαν ότι τέτοια άτομα είναι καλύτερα να νοσηλεύονται ως παιδιά, «εκεί που είναι γνωστά, εκεί που υπάρχει ολόκληρο το ιστορικό τους και εκεί που η εμπειρογνωμοσύνη, λόγω της μακρόχρονης περίθαλψής τους στις παιδιατρικές κλινικές, είναι καλύτερη».

Η μητέρα της νεαρής επικρίνει τον Δρ Ηλία ότι επέλεξε να αναγάγει την οικογενειακή τους δυσκολία και τον πόνο του παιδιού της «σε ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ σας και του χειρουργού που αποδέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη για ένα μακροσκελές και πολύπλοκο χειρουργείο».

Απευθυνόμενη στον Δρ Ηλία αναφέρει ότι «ασθενείς όπως το παιδί μου και γονείς όπως εγώ, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να στηριζόμαστε στον ανθρωπισμό σας, στην ευαισθησία σας απέναντι στην αποστολή του ιατρικού λειτουργήματος».

Καλεί επίσης όλους τους φορείς, Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥπΥ και εμπλεκόμενους, «να κάνουν ό,τι χρειάζεται ώστε κανένας ασθενής και κανένας γονιός να μην βιώσουν αυτά που εμείς βιώσαμε στα χέρια σας τις τελευταίες πολλές μέρες».

«Αίτημα μας, η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να εξυπηρετούνται σωστά και έγκαιρα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την συγκεκριμένη ασθενή», καταλήγει η μητέρα στη δημόσια τοποθέτησή της.

Home