Στα «λευκά» το Τρόοδος - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στα «λευκά» το Τρόοδος - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίας - Συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες η χιονόπτωση

Στα λευκά έχει ντυθεί από χτες το πρωί το Τρόοδος συνθέτοντας έτσι ένα μαγευτικό τοπίο, με το φαινόμενο να αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Έτσι, λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Καρβουνά – Τροόδους

Κυπερούντας – Καρβουνά

Πλατρών – Τροόδους

Πλατεία Τροόδους

Δρόμος Παπούτσας

Δρόμοι ολισθηροί:

Πλατανιών – Καρβουνά

Κακοπετριάς – Προδρόμου

Πεδουλά – Προδρόμου

Προδρόμου – Τροόδους

Προδρόμου – Τροοδίτισσας

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Πεδουλά – Κύκκου

Προδρόμου – Λεμύθου.

Η ζωντανή κάμερα απο το Τρόοδος σήμερα το πρωί

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας μια ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το επόμενο τριήμερο

Το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Αργά το απόγευμα και το βράδυ πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους κλιματολογικούς μέσους όρους.

Την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, κατά το διήμερο, παραμένοντας κοντά στους κλιματολογικούς μέσους όρους.

Home