Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα όριά τους οι γιατροί στα κατεχόμενα

Offsite Team -
07.09.2020 - 18:55

Στα όριά τους οι γιατροί στα κατεχόμενα

Thumbnail
Συναντώνται τώρα με τον «υπ. υγείας» για την εξάπλωση του κορωνοϊού

Το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ κάνει η ανάρτηση μιας γιατρού στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας που δηλώνει ότι είναι κουρασμένοι και χωρίς διέξοδο, αδειάζουν κρεβάτια για να βάλουν τους αρρώστους με κορωνοϊό.

 

Η δρ Εμινέ Καμίλογλου αναφέρει, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, περιγράφει με συναίσθημα και μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας που έγινε και πάλι νοσοκομείο Λευκωσίας και δέχεται όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και επαφές αυτών με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να βρίσκεται στα όριά του.

 

Η οργάνωση των γιατρών έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον «υπουργό υγείας», Αλλί Πιλλί ο οποίος δήλωσε κατά την έναρξη της συζήτησης ότι «εάν το πλοίο βουλιάξει, θα βουλιάξουμε όλοι μας».

 

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον τομέα της υγείας – γιατρών και νοσηλευτών –προτείνουν την αναβολή όλων των συναθροίσεων και της έναρξης της σχολικής χρονιάς για 21 ημέρες. Οι οργανώσεις δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχες λόγω της αύξησης των εγχώριων κρουσμάτων, δηλώνουν ότι άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα στην παρακολούθηση των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ζητούν όπως μην πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση ιδιαίτερα σε κλειστό χώρο για τρείς εβδομάδες.  

Σε κοινή δήλωση η ένωση τ/κ γιατρών, το ιατρικό επιμελητήριο, το επιμελητήριο εξωτερικών ιατρείων και η ένωση τ/κ νοσηλευτών δηλώνουν ότι δεν μπορεί το φορτίο της αντιμετώπισης της πανδημίας να αφεθεί στους ώμους μερικών, αλλά είναι προϋπόθεση ο κοινωνικός αγώνας και η συνεργασία.  

Δηλώνουν ότι βρίσκονται από χθες το βράδυ σε επαφή με το «υπουργείο υγείας» και μεταξύ άλλων ζητούν όπως γίνουν εκτενείς διαγνωστικοί έλεγχοι και εντός της κοινότητας.  

Το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι οι επισκέψεις στις κεντρικές φυλακές σταματούν ενώ ο «δήμαρχος» Λύσης, Αχμέτ Λατίγ δήλωσε στην Γενί Ντουζέν πως ζήτησε από το «υπουργείο υγείας» να γίνουν μαζικά τεστ PCR στο κατεχόμενο χωριό, λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί.  

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε και η διευθύντρια του ξενοδοχείου Μέριτ στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου λειτουργεί το καζίνο. Η Μινέ Γκιουρσές ανακοίνωσε μέσω των ΚΜΔ ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό και δήλωσε ότι αισθάνεται καλά.  

Να σημειωθεί ότι πολλοί είναι πλέον που ανακοινώνουν μέσω των ΜΚΔ πως βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και με αυτό τον τρόπο παροτρύνουν άλλους που ήρθαν σε επαφή να προβούν κι εκείνοι σε διαγνωστικούς ελέγχους.

ΚΥΠΕ

Home