Στα σκαριά Κέντρο Αριστείας που θα ελέγχει κλινικές & νοσοκομεία

Στα σκαριά Κέντρο Αριστείας που θα ελέγχει κλινικές & νοσοκομεία

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο / Πρόταση ασθενών στο Υπ. Υγείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η προσπάθεια αναβάθμισης της υγείας στην Κύπρο συνεχίζεται. Στα σκαριά βρίσκεται η σύσταση Ανεξάρτητου Κέντρου Κλινικής Αριστείας  και Τεκμηρίωσης. Σκοπός του εν λόγω Κέντρου θα είναι να αυξήσει την ποιότητα των υπηρεσιών ιατρικής στην Κύπρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όλοι με διαπίστευση

Όπως πληροφορείται η Offsite με τη σύσταση του εν λόγω Κέντρου όλα τα χημεία, οι κλινικές και τα νοσηλευτήρια στην Κύπρο θα είναι διαπιστευμένα για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες.  Παράλληλα, το Κέντρο Κλινικής Αριστείας και Τεκμηρίωσης θα έχει ευθύνη τον καταρτισμό πρωτοκόλλων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας. Εξάλλου, το Κέντρο θα είναι ο αρμόδιος φορέας για τον κλινικό και ιατρικό έλεγχο.

Ετοίμασαν πρόταση

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου Μάριος Κουλούμας ανέφερε στην Offsite ότι «συστάθηκε τριμελής επιτροπή για τον καταρτισμό του νομοσχεδίου αποτελούμενη από το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΣΑΚ και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο». Σύμφωνα με τον κ.Κκουλούμα «εντός έξι μηνών θέλουμε να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο και να κατατεθεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και από εκεί στη Βουλή».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για το εν λόγω Κέντρο μπαίνει στα βαθιά, ενώ ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας έβαλε στόχο να θέσει σε νέα βάση την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους γιατρούς που λειτουργούν αντιδεοντολογικά ή δεν τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού. Ο κ. Χατζηπαντέλας θέλει τη σύσταση ανεξάρτητου πειθαρχικού συμβουλίου (να μην συμμετέχουν γιατροί) στον ΠΙΣ.  

 

Home