Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέλνει κινητή μονάδα εμβολιασμού στα Λεύκαρα το υπ.Υγείας

Offsite Team -
06.01.2022 - 16:29

Στέλνει κινητή μονάδα εμβολιασμού στα Λεύκαρα το υπ.Υγείας

Ποιοι θα μπορούν να εμβολιαστούν

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού, που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, "κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Δημάρχου Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο σημείο για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).

• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Moderna ή Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Moderna 4 εβδομάδες και Pfizer 3 εβδομάδες).

• Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 5 μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

• Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με το ίδιο εμβόλιο ή με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Moderna).

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Έφτασαν Κύπρο τα δύο Air Tractor για κατάσβεση πυρκαγιών (Φώτος)

Offsite Team -
28.06.2022 - 18:43

Έφτασαν Κύπρο τα δύο Air Tractor για κατάσβεση πυρκαγιών (Φώτος)

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους

Με ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών έκανε γνωστή την άφιξη των δύο αεροπλάνων Air Tractor στην Κύπρο όπου θα συνδράμουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

May be an image of aeroplane and outdoors

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Έφθασαν στην Κύπρο πριν από λίγο τα δύο (νέα) μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor. Μετά τον έλεγχο / παραλαβή τους (τέλος της εβδομάδας) θα μεταφερθούν και θα εδρεύουν στο αεροδρόμιο Πάφου και από εκεί θα επιχειρούν.

May be an image of 1 person, aeroplane and outdoors

May be an image of aeroplane and outdoors

May be an image of 1 person, aeroplane and outdoors

Home