Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη βουλή το βίντεο με τους στρατιώτες / Αλλαγές & στην κατάταξη

Offsite Team -
21.05.2020 - 16:14

Στη βουλή το βίντεο με τους στρατιώτες / Αλλαγές & στην κατάταξη

Thumbnail
Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας το περιστατικό με τους στρατιώτες / Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους

Το θέμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν αναφορικά με τη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2020 απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Η Επιτροπή ενημερώθηκε και για το πρόσφατο περιστατικό με τους στρατιώτες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε ότι στόχος των αλλαγών είναι η προσαρμογή της νομοθεσίας για την Εθνική Φρουρά στα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας και των ειδικών περιορισμών.

Τα μέλη της Επιτροπής, όπως είπε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς, έχουν καταλήξει ομόφωνα στις δύο τροπολογίες που θα πρέπει να γίνουν στο σχετικό νομοσχέδιο.

Είπε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε και το περιστατικό με το βίντεο με τους στρατιώτες που είδε το φως της δημοσιότητας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι έγινε μια ενημέρωση από πλευράς του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε ότι από την ενημέρωση που έτυχαν τα μέλη της Επιτροπής διαφάνηκε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έρευνας που διατάχθηκε, ωστόσο η έρευνα, όπως είπε, θα συνεχιστεί για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ως προς το ενδεχόμενο να υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες προεκτάσεις. «Εκ πρώτης όψεως, δεν φάνηκε να υπάρχουν, όμως η έρευνα θα συνεχιστεί για να υπάρξει πλήρης επιβεβαίωση», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.

ΚΥΠΕ 

Home