Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη Βουλή σήμερα Γιολίτη και Αρχηγός για τον parody account

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.02.2021 - 06:00

Στη Βουλή σήμερα Γιολίτη και Αρχηγός για τον parody account

Thumbnail
Την ώρα που η υπουργός δέχεται πυρά για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στη Βουλή μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης, κάτω από τα βλέμματα όλων μετά και τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία αλλά και τις φωνές κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτηση της. 

Συγκεκριμένα η Έμιλυ Γιολίτη  μεταβαίνει σήμερα στο Κοινοβούλιο για την έρευνα σε οικία πολίτη εξαιτίας λογαριασμού (parody account) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σατιρίζει την Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.

Το θέμα με σκοπό την ενημέρωσή τους ενέγραψαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, Σκεύη Κουκουμά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα έρευνας στην  οικία ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κα Γιολίτη σε δηλώσεις της την Τετάρτη στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε «Είναι πάρα πολλοί οι πολιτικοί που κάνουν παρόμοιας φύσης καταγγελίες». Όπως η ίδια ανέφερε «δεν εξάσκησα καμία πίεση και δεν έχω εμπλακεί με κανένα τρόπο στην διερεύνηση της υπόθεση από την Αστυνομία η οποία ακολούθησε τις διαδικασίες που ακολουθεί πάντα σε τέτοιου είδους παράπονα».

Ο λόγος που έγινε η καταγγελία

Πάντως η Υπουργός τόνισε ότι: «Μου προκαλεί πικρία το γεγονός ότι πολιτικά πρόσωπα στο παρελθόν ακολούθησαν την ίδια διαδικασία χωρίς να γίνει θόρυβος και κατακραυγή ενώ στην δική μου υπόθεση έγινε το αντίθετο. Πολλοί με κατακρίνουν ότι έκανα παράπονο για το account. Δεν ισχύει αυτό αφού ο λογαριασμός υπήρχε πολύ πριν. Εγώ έκανα καταγγελία όταν αναρτήθηκε φωτογραφία του πατέρα μου το οποίο θεωρώ κάτι ιερό, κάτι το οποίο οφείλω να προστατεύσω».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις της κα. Γιολίτη όπως αναδημοσιεύτηκαν στην Offsite

Eξάλλου, η έρευνα της Αστυνομίας σταμάτησε, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Σημειώνεται στη συνεδρία θα βρεθεί τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, όσο και ο υπεύθυνος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αναστασιάδης που θα δώσουν τις θέσεις της Αστυνομίας.

Home