Στη εντατική του ΓΝ Αμμοχώστου μεταφέρθηκε ασθενής με κορωνοϊό

Στη εντατική του ΓΝ Αμμοχώστου μεταφέρθηκε ασθενής με κορωνοϊό

Ο ασθενής παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και όχι της Λεμεσού, μεταφέρθηκε τελικά ο ασθενής, κρούσμα κορωνοϊού, αφού παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές, οι επαγγελματίες υγείας τον μετέφεραν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αμμοχώστου για πιο εντατική παρακολούθηση και αναπνευστική υποστήριξη.

 

Ωστόσο σε περίπτωση που χρειαστεί διασωλήνωση ο ασθενής θα μεταφερθεί στη  ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αφού το Νοσοκομείο Αναφοράς δεν διαθέτει εντατικολόγους.

  

Εν τω μεταξύ, συνολικά 13 άτομα με κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

 

Χθες έλαβαν εξιτήριο και μετέβησαν σπίτι τους ο οδηγός ταξί με τη σύζυγο του και ένας ηλικιωμένος 80 ετών, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

 

Στο Νοσοκομείο Αναφοράς διακομίσθηκαν άλλα τρία άτομα με την κατάσταση της υγείας των 13 ασθενών να κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, καλή.

 

Ωστόσο εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας 70χρονου ασθενή που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αναφοράς τις προηγούμενες μέρες από το Νοσοκομείο Πάφου. Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου σε διπλανή κλίνη από τον 65χρονο συμπατριώτη του.  

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του 70χρονου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού, πριν ακόμα διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

ΚΥΠΕ

Home