Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη φυλακή γυναίκα που έκλεβε το δικηγορικό γραφείο που δούλευε

Offsite Team -
07.03.2019 - 11:26

Στη φυλακή γυναίκα που έκλεβε το δικηγορικό γραφείο που δούλευε

Thumbnail
Η ίδια υποστήριξε ότι τα έπαιρνε και μετά τα επέστρεφε αλλά… δεν πρόλαβε.

Άμεση ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε σήμερα  το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 37χρονης υπαλλήλου δικηγορικού γραφείου  που απέσπασε το χρηματικό  ποσό των 20.160  ευρώ από συνολικά 55 επιταγές για αγορά χαρτοσήμων στην Πάφο. 

Η υπάλληλος, ηλικίας 37 ετών, παρουσιάστηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου προκειμένου να της ανακοινωθεί η ποινή της.

Ο Δικαστής ανακοινώνοντας την απόφαση του αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει η 37χρονη αυτά της πλαστογραφίας αλλά και της κλοπής από υπάλληλος,  αλλά και στους μετριαστικούς παράγοντες που είχε αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης της Δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας.  Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας είχε συμφωνηθεί  διακανονισμός για αποζημίωση της παραπονούμενης δικηγορικής εταιρείας.

Η συγκεκριμένη έκλεβε  μετρητά κατά την αγορά χαρτοσήμων. Ωστόσο, έγινε αντιληπτή από τη δικηγορική εταιρεία η οποία στις 5.3.2014 της ζήτησε να μην μεταβεί στο γραφείο επειδή θα διενεργείτο λογιστικός έλεγχος όπου διαφάνηκε και η κλοπή.

Ανακρινόμενη παραδέχτηκε ότι έκλεβε κάποια ποσά από την αγορά χαρτοσήμων, τα οποία ωστόσο επέστρεφε πίσω. Για το ποσό που κατηγορείται ότι απέσπασε, ανέφερε πως δεν πρόλαβε να το επιστρέψει. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 6.3.2014 και όπως διαφάνηκε το ποσό της επιταγής που της δίνονταν από το Δικηγορικό γραφείο που εργάζονταν για την αγορά χαρτοσήμων ήταν μεγαλύτερο και της επιστρέφονταν τα ρέστα σε μετρητά. 

Στο πλαίσιο της εξετάσεων τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου προχώρησαν σε διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών της.

Υπάλληλος του Δικαστηρίου στο τομέα των χαρτοσήμων  ανέφερε επίσης στις ανακριτικές αρχές πως η υπάλληλος πλήρωνε με επιταγή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό και τη διαφορά την επέστρεφαν στην κατηγορούμενη με μετρητά.  

Στο πλαίσιο των εξετάσεων στις 14.4.2014 λήφθηκε συμπληρωματική κατάθεση από την 37χρονη για διασαφήνιση κάποιων στοιχείων και στις 15 .4.2014 λήφθηκαν δείγματα γραφής και υπογραφής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της, δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας, ανέφερε πως η πελάτισσα του είχε πρόθεση να αποζημιώσει την παραπονούμενη εταιρεία με ακίνητο αξίας 13.900 ευρώ, αποδέχτηκε την έκδοση διατάγματος αποζημίωσης του ποσού των 6.000 ευρώ από την παραπονούμενη εταιρεία έναντι του χρέους και το υπόλοιπο ποσό των 260 ευρώ σε μετρητά. 

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαννούπας, θέτοντας στο Δικαστήριο τους μετριαστικούς παράγοντες, η κατηγορούμενη μέχρι τη διάπραξη των αδικημάτων είχε λευκό ποινικό μητρώο, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, ο σύζυγος της είχε εθισμό στον τζόγο με αποτέλεσμα να χάνει μεγάλα χρηματικά ποσά σε βάρος της οικογένειας του και να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις τοκογλυφίας, ενώ δεχόταν συνεχώς πιέσεις από τοκογλύφους, καθώς και ότι παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων .

Ακολούθως αναφέρθηκε στο νεαρό της ηλικίας της, στο έντιμο παρελθόν της και στο ότι ήταν νομοταγής πολίτης αλλά και στην πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων. 

Ο κ. Ζαννούπας πρόσθεσε πως σε περίπτωση επιβολής άμεσης φυλάκισης της, το άμεσο θύμα της υπόθεσης θα είναι τα παιδιά της κατηγορούμενης. Την ίδια στιγμή συνέχισε, ο πρώην σύζυγος είναι άτομο με σωρεία προηγούμενων καταδικών και εκκρεμούντων εναντίον του υποθέσεων με αποτέλεσμα σε περίπτωση φυλάκισης της κατηγορούμενης αυτά να τεθούν υπό την κηδεμονία του πατέρα με ορατό το κίνδυνο να έχουν άλλες συνέπειες λόγω της εμπλοκής του σε εγκληματικές πράξεις. Πρόσθεσε πως ήδη η 37χρονη τιμωρήθηκε με απόλυση.  

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής είχε αναφέρει σε προηγούμενη δικάσιμο πως η παραπονούμενη εταιρεία δεν δέχεται την αποζημίωση μέσω του ακινήτου αξίας 13.900 ευρώ, ωστόσο αποδέχτηκε την έκδοση διατάγματος αποζημίωσης των 6.000 ευρώ από την εταιρεία έναντι του χρέους.

Σημειώνεται πως η 37χρονη σε όλο το διάστημα της εκδίκασης της υπόθεσης της ήταν ελεύθερη με όρους εγγύησης.

Home