Στη Λεμεσό 7 από τα 13 κρούσματα - Αναλυτικές πληροφορίες

Στη Λεμεσό 7 από τα 13 κρούσματα - Αναλυτικές πληροφορίες

Συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας

13 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα Τετάρτη(29/07) στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πληροφορίες, συγκεκριμένα τα κρούσματα αφορούν:

  1.   Επαφές x 7
  • 4 άτομα επαφές του ζευγαριού που είχε έρθει από την Ολλανδία στις 17/7 και ανακοινώθηκαν θετικοί στον ιό στις 26/7. Όλοι Κύπριοι, χωρίς συμπτώματα. Cluster με σύνολο 6 άτομα.
  • 2 άτομα επαφές του κρούσματος που ανακοινώσαμε στις 27/7, που με τη σειρά του ήταν επαφή του κρούσματος που είχε εντοπιστεί μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (ανακοινώθηκε στις 24/7). Τα σημερινά κρούσματα δεν έχουν συμπτώματα. Cluster με σύνολο 5 άτομα όλα στην Λεμεσό.
  • 1 άτομο επαφή της Φιλιππινέζας που ανακοινώθηκε στις 27/7 με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από τις Φιλιππίνες στις 17/7. Ήταν σε περιορισμό. Το σημερινό κρούσμα είναι ο άντρας της που επέστρεψε μαζί της από τις Φιλιππίνες. Ζουν στην Λεμεσό.

2. Ιατρεία Δημόσιας Υγείας x 1

Πρόκειται για νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Της έκαναν εξέταση διότι νοσηλεύεται τακτικά λόγω θεραπειών που λαμβάνει.

3. Ιδιωτική πρωτοβουλία x 5

  • 1 άτομο στην Λεμεσό που έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι είχε συμπτώματα. Είπε ότι δεν είχε επαφή με κρούσμα και δεν έχει ταξιδέψει.
  • 2 άτομα στην Λεμεσό. Έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από την Αγγλία στις 20/7 και έκαναν ιδιωτικά το τεστ διότι ήθελαν να μεταβούν στα κατεχόμενα.
  • 1 άτομο που επέστρεψε από την Σαντορίνη στις 25/7. Είναι στην Λεμεσό, δεν έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι ήθελε να ελεγχθεί.
  • 1 άτομο που είχε συμπτώματα και έκανε ιδιωτικά το τεστ, στην Λάρνακα.  

Από την Λεμεσό προκύπτουν 7 άτομα. Τα 4 από τα 7 άτομα έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,080.

Home