Στην αντεπίθεση η Αγία Νάπα - Ισχυρή αντίδραση μετά τα ψέματα

Στην αντεπίθεση η Αγία Νάπα - Ισχυρή αντίδραση μετά τα ψέματα

Ισχυρή επικοινωνιακή αντίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει ο Δήμος Αγίας Νάπας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο

Τεράστιες διαστάσεις πήρε η υπόθεση με τον υποτιθέμενο τελικά βιασμό της 19χρονης Βρετανίδας από 12 νεαρούς Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα. 

Το θέμα όπως ήταν λογικό έπαιξε πολύ δυνατά σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης, ενώ ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις πήρε στην Μεγάλη Βρετανία και λόγω της καταγωγής της 19χρονης αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που φθάνουν κάθε χρόνο στην Αγία Νάπα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για τον βασική πηγή που αντλεί τουρίστες η Κύπρος αλλά και η Αγία Νάπα.

 

Τι έγινε όμως μετά την ανατροπή της υπόθεσης;

Η νεαρή Βρετανίδα παραδέχθηκε ότι είπε τελικά ψέματα, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα… έμαθε αρχικά ολόκληρος ο πλανήτης και η ίδια συνελήφθη για ψευδή κατάθεση και δημόσια βλάβη με τους 12 Ισραηλινούς να μένουν ελεύθεροι. Η νεαρή στην τελευταία της κατάθεση ομολόγησε ότι η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν. Συνελήφθη και κατηγορείται πλέον για δημόσια βλάβη.

Στο μεταξύ οι δικηγόροι των Ισραηλινών μελετούν τα επόμενα τους βήματα τους, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις τους στα Ισραηλινά ΜΜΕ, έκαναν λόγο ότι θα προχωρήσουν με αγωγές και θα ζητήσουν μέχρι και 60 χιλιάδες ευρώ.

Τι ποινή προνοεί ο ποινικός κώδικας της Κύπρου για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης

Σύμφωνα με το ποινικό κώδικα το αδίκημα της δημόσιας βλάβης υπόκειται σε χρηματική ποινή ή σε φυλάκιση.

Αναλυτικά: «Όποιος, γνωρίζει ότι δίνει σε οποιοδήποτε αστυνομικό ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, είναι ένοχος δημόσιας βλάβης, και υπόκειται σε χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τα 1700 ευρώ ή σε φυλάκιση ενός χρόνου»

Ισχυρή αντίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο για αποκατάσταση του ονόματος της Αγίας Νάπας

Το… τουριστικό όνομα της Αγίας Νάπας όμως δυστυχώς εκτέθηκε για μια… ανύπαρκτη υπόθεση και ο Δήμος τρέχει τώρα να αποκαταστήσει την τάξη. 

Η offsite επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο ο οποίος όπως μας ανέφερε ετοιμάζεται δυναμική αντίδραση ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία. 

‘’Ετοιμάζουμε ισχυρή επικοινωνιακή αντίδραση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ζητήσουμε από τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα media να δημοσιεύσουν τις απαντήσεις και τις θέσεις μας μας ούτως ώστε την κρίση που προέκυψε από την υπόθεση να την ανατρέψουμε τελικά και να γυρίσει σε πλεονέκτημα για την Αγία Νάπα. Θέλουμε να προβάλουμε την πραγματική όψη της Αγίας Νάπας στο εξωτερικό. Γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες επικοινωνιακές. Ήδη φέραμε στην Κύπρο δημοσιογράφους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζουμε κείμενο και στοιχεία για να δημοσιεύσουν  με λεπτομέρειες για την Αγία Νάπα, το τι πραγματικά γίνεται εδώ, τα έργα της Αγίας Νάπας, για όλα όσα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο. Θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στα media του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πιο σημαντικό είναι η αποκατάσταση του ονόματος της Αγίας Νάπας και το επικοινωνιακό κομμάτι ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.’’. 

Πως θα αντιδράσουν για την υπόθεση 

‘’Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο δικαστήριο και να δούμε αν μπορούμε να προβούμε σε άλλες ενέργειες για την συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως θα απολογηθεί στο δικαστήριο ελπίζουμε να απολογηθεί και στον Δήμο της Αγίας Νάπας’’. 

αγ

Καμία ακύρωση, επιστρέφουν οι Κύπριοι στην Αγία Νάπα

‘’ Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ούτε καμία ακύρωση ταξιδιού. Είμαστε σχεδόν στο 100% της πληρότητας των ξενοδοχείων.. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε ότι έχουμε και τον μεγαλύτερο αριθμό Κυπρίων που είχαμε ποτέ στην Αγία Νάπα. Επέστρεψαν πίσω στην Αγία Νάπα οι Κύπριοι για τις διακοπές τους και αυτό μας χαροποιεί. Τους χάσαμε για κάποια χρόνια αλλά τα τελευταία 3 χρόνια επέστρεψαν. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, παραλίες είναι γεμάτα από Κύπριους και αυτό μας ικανοποιεί’’. 

Τα δεδομένα για το Φθινόπωρο και το… Halloween 

‘’Θα πάμε μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αυτός είναι ο στόχος. Έχουμε διάφορες εκδηλώσεις μέσα στον Οκτώβριο. Στα μέσα Οκτωβρίου έχουμε το εξαιρετικό 8ημερο Μεσαιωνικό φεστιβάλ με χιλιάδες επισκέπτες . Επιπλέον 30 Οκτώβρη θα κάνουμε τους εορτασμούς για το Halloween . Θέλουμε να μετατρέψουμε την Αγία Νάπα ούτως ώστε κάθε χρόνο να είναι το κέντρο της Κύπρου και της Μεσογείου για τους εορτασμούς του Halloween. Έγινε πέρσι πιλοτικά η εκδήλωση, από φέτος μπαίνουμε δυναμικά με στόχο την καθιέρωση’’.

 

Home