Στην αστυνομία το θέμα με τον φιμωμένο σκύλο - Που εντοπίστηκε

Στην αστυνομία το θέμα με τον φιμωμένο σκύλο - Που εντοπίστηκε

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, το έγκλημα έλαβε χώρα πλησίον του φράγματος του Κούρρη

Το Κόμμα Κυνηγών προχώρησε σε γραπτή καταγγελία στον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού, προτρέποντας την αστυνομία να ερευνήσει το περιστατικό με το σκυλί που βρέθηκε χτες στο φράγμα του Κούρρη από συμπολίτη μας, κοινοποιώντας την στον διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών καθώς και στον τομέα υγείας και ευημερίας των ζώων. 

Αυτούσια η επιστολή

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, 5 Απριλίου 2019, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπουμε την αστυνομία Λεμεσού, ως ο αρμόδιος φορέας για απονομή δικαιοσύνης, όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες έρευνες και ενέργειες για εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, το έγκλημα έλαβε χώρα πλησίον του φράγματος του Κούρρη και υπάρχουν τεκμήρια, τα οποία μπορούν με τις κατάλληλες έρευνες, να χρησιμοποιηθούν για ανεύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Επισυνάπτονται ηλεκτρονικά, οι σχετικές φωτογραφίες. (επισυναπτόμενα 1-3)

Ο Περί Ευημερίας των ζώων νόμος 46(Ι)94, αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, τα οποία και παραθέτουμε για ευκολότερη αναφορά.

(2) Ειδικότερα απαγορεύεται—

(α) Η με οποιοδήποτε τρόπο περιαγωγή ζώου σε κατάσταση επέλευσης φρικτού θανάτου*

(στ) η απελευθέρωση ή εγκατάλειψη ζώου του οποίου η επιβίωση εξαρτάται από την ανθρώπινη φροντίδα με σκοπό την απαλλαγή από αυτό*

Αναμένουμε από την αστυνομία, να πράξει τα δέοντα για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του/των δράστη/ών, με την οποία ευελπιστούμε να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα σε βάρος των ζώων, από τον οποιονδήποτε, σε μελλοντικό χρόνο.

Δηλώνουμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Μετά τιμής,

Νικόλας Προδρόμου Πρόεδρος Τούλα Ναθαναήλ Γραμματέας

Για το θέμα ενδιαφέρθηκε και το υπουργείο Γεωργίας 

Home