Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Υγείας για συνάντηση με ΠΟΥ

Offsite Team -
16.03.2022

Στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Υγείας για συνάντηση με ΠΟΥ

Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μεταβαίνει την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνάντηση υψηλού επιπέδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με την ονομασία High-Level Meeting on Health and Migration, που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα θα πραγματοποιήσει παρέμβαση την Πέμπτη στο πλαίσιο της συνάντησης με θέμα “Our roadmap for the future” («Οδικός Χάρτης για το Μέλλον»).

Η συνάντηση υψηλού επιπέδου διοργανώνεται από την ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ, με τη συμμετοχή Υπουργών Υγείας και αντιπροσώπων από τα 53 κράτη μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΠΟΥ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι στρατηγικές προτεραιότητες στην υγεία και στη μετανάστευση μετά το 2022. 

Προστίθεται ότι στη συζήτηση θα πάρουν μέρος αντιπρόσωποι προσφυγικών και μεταναστευτικών ομάδων, εταίροι και οι περιφέρειες του ΠΟΥ για την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό την ενθάρρυνση του διαλόγου και της διαπεριφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο μιας σφαιρικής προσέγγισης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή (διαδικτυακώς και με φυσική παρουσία) και αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την υγεία και τη μετανάστευση, στη δημιουργία πολιτικής ηγεσίας και κινητικότητας, στην ενίσχυση υπαρχουσών συνεργασιών και στη σύναψη καινούργιων με τις περιφέρειες του ΠΟΥ για την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο. Επιπρόσθετα, αποσκοπεί στην επίτευξη ομοφωνίας ως προς τις νέες προτεραιότητες στον τομέα της υγείας των μεταναστών, όπως ο COVID-19, η κλιματική αλλαγή και η δυναμική του πληθυσμού, καθώς και στη συμφωνία για τους τρόπους εργασίας και για τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου στην υγεία των μεταναστών μετά το 2022, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΠΟΥ.  

ΚΥΠΕ

Home