Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στήνουν πλάνο αντιμετώπισης πανδημίας τον χειμώνα - Πληροφορίες

Offsite Team -
17.08.2022

Στήνουν πλάνο αντιμετώπισης πανδημίας τον χειμώνα - Πληροφορίες

Οι επιδημιολόγοι βάζουν εισηγήσεις στο τραπέζι - Στο επίκεντρο και τα σχολεία

Με εντατικούς ρυθμούς τρέχουν οι εργασίες στο υπουργείο Υγείας για την ετοιμασία οδικού χάρτη για διαχείρισης του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες ενόψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία αλλά και του χειμώνα που αναμένεται να φέρει περισσότερο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους.

Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή νέα σύσκεψη του υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

>>> Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται ο οδικός χάρτης για πανδημία - Σύσκεψη την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι το υπουργείο έχει ετοιμάσει ήδη ένα προσχέδιο οδικού χάρτη διαχείρισης του κορωνοϊού, για τους μήνες που ακολουθούν, το οποίο θα σταλεί στα εμπλεκόμενα μέρη.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο θα σταλεί και στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής προς αξιολόγηση και υποβολή εισηγήσεων εισηγήσεις έτσι ώστε το τελικό σχέδιο να εγκριθεί πριν το τέλος του μήνα.

O τελικός οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας θα αφορά στις ενέργειες που θα ακολουθηθούν από το Υπουργείο Υγείας στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, καθώς επίσης -αν παραμείνει ως έχει η επιδημιολογική εικόνα.

Όπως πληροφορούμαστε δεν αναμένεται να αλλάξουν κατά πολύ τα σημερινά δεδομένα  και αναμένεται να δοθεί έμφαση στα ατομικά μέτρα προστασίας του κάθε πολίτη. 

Παράλληλα σημειώνεται ότι εκκρεμεί η ετοιμασία των πρωτοκόλλων στα σχολεία και σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News αναμένεται ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να επιτρέψουν στα σχολεία με rapid test 48 ωρών χωρίς να αποκλείεται το υπουργείο να προχωρήσει και στην παραχώρηση δωρεάν self test σε μαθητές για αυτοέλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί και  το θεμα της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους κάτι που φαίνεται για την ώρα τουλάχιστον να μην αλλάζει και αν παραμείνουν ως έχουν τα δεδομένα τότε οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκα σε αντίθεση με τους μαθητές δημοτικού που είναι κάτω των 12 ετών και θα πηγαίνουν σχολείο χωρίς μάσκα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο οδικός χάρτης θα αφορά και την στρατηγικη που θα ακολουθήσει το υπουργείο σε εμβολια και φαρμακα κατα της νόσου covid19 με το ζήτημα της επάρκειας φαρμάκων και της ενημέρωσης του κοινού να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού με 4η δόση για τα άτομα πάνω των 60 ετών καθώς και τους ανοσοκατασταλμένους, χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο να κατεβεί το όριο σε για 4η ενισχυτική δόση σε μικρότερες ηλικίες. 

Καταληκτικά σημείο συζήτησης θα αποτελέσει και η στρατηγική διαγνωστικών ελέγχων που θα ακολουθήσει η χώρα τους επόμενους μήνες. 

Home