Στήριξη Αρχιμανδρίτη Ευμένιου για τη θέση του Μητροπολίτη Κιτίου

Στήριξη Αρχιμανδρίτη Ευμένιου για τη θέση του Μητροπολίτη Κιτίου

"Είναι ο μόνος που μπορεί σήμερα να καθοδηγήσει ορθά την Μητρόπολη μας"

Στήριξη στον Αρχιμανδρίτη Ευμένιο Σιήππη για την κενωθείσα θέση του Μητροπολίτη Κιτίου, ανακοίνωσε ομάδα αποτελούμενη από 130 άτομα μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και δικηγόρους.  

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ομάδας Στήριξης αναφέρεται ότι η υποστήριξη τους εδράζεται «στην εικοσιπεντάχρονη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία του στην ζωή της Μητρόπολης Κιτίου, στο πολύπλευρο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο πλάι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στην ανιδιοτελή προσφορά του προς το ποίμνιο του και ιδιαίτερα για την νεολαία, προσφορά που πηγάζει μέσα από την αγάπη της ψυχής του και για  την πνευματικότητα και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του».

Η ομάδα πιστεύει επίσης ότι ο Αρχιμανδρίτης «είναι ο μόνος που μπορεί σήμερα να καθοδηγήσει ορθά την Μητρόπολη μας στο πνευματικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό της έργο».

  

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο βιογραφικό του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, ο οποίος γεννήθηκε στην Αραδίππου, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Τμήμα Αγιογραφίας. Το 1995 χειροτονήθηκε διάκονος του ιερού ναού Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου, ενώ ένα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου επίσης στην Αραδίππου, προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Κιτίου και τοποθετήθηκε προϊστάμενος του ναού.

Home